Google Adsense Kodu

Mikro İktisat – Çalışma Testi (15)

Mikro İktisat – Çalışma Testi (15)

1. Bir mala ilişkin engel eğrisi pozitif eğimli ise, gelir azaldığında geleneksel talep eğrisi nasıl etkilenir?

Doğru! Yanlış!

2. Fiyat değişimine bağlı olarak iki mal arasındaki değişim oranındaki farklılaşmanın neden olduğu talep miktarındaki değişime ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Bir karar vericinin seçeneklerdeki mümkün olan tüm sınırlamaları ve kısıtlamaları göz önünde bulundurarak en uygun seçimi yapma arayışı içinde olduğunu ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Gelir düzeyi ve diğer malların fiyatlarının değişmediği varsayımı altında, bir malın fiyatının değişmesine bağlı olarak ortaya çıkan optimal seçimleri birleştiren eğriye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Orijine göre dış bükey çizilen farksızlık eğrileri için marjinal ikame oranının (MRS) durumu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Değişim değerini toplam faydanın değil, kullanılan son birimin sağladığı faydanın belirlediğini ileri süren görüş aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Üniversitede alınan eğitimi tanımlayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Ne olmalı ya da nasıl olmalı gibi kelimeleri içeren değer yargıları ile ilgili analize ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Kısa dönemde üretim düzeyi ile birlikte değişen üretim harcamaları toplamına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Karşılaşılan her problemi yeni bir sorun olarak görme yerine, önceden karşılaşılan problemlerle benzer yönleri görmeyi sağlayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi tercihler üzerine varsayımlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Uzun dönem maliyet minimizasyonunun gerçekleştiği nokta aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Aynı çıktı düzeyini sağlayan tüm teknolojik olarak etkin emek - sermaye kombinasyonlarını gösteren eğriye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Cobb-Douglas üretim fonksiyonlarında ikame esnekliği aşağıdaki değerlerden hangisini alır?

Doğru! Yanlış!

15. Doğrusal, sabit-oranlı ve Cobb-Douglas üretim fonksiyonlarını içinde barındıran üretim fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Bir ürünü üretmeyi mümkün kılan üretim tekniklerinin tamamına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Emeğin birim ücretinin (w) marjinal fiziki ürün (MPPL) oranlanması ile elde edilen maliyete ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Belli bir üretim düzeyinde her bir girdinin marjinal fiziki ürün değerinin bu girdi fiyatına oranı tüm girdiler için eşit ise aşağıdaki koşullardan hangisi sağlanmış olur?

Doğru! Yanlış!

19. Firmanın eş maliyet doğruları ile eşürün eğrileri arasında sağlanan teğet noktalarını birleştiren doğruya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. 20 birim emek ve 20 birim sermaye kullanılarak 600 birim çıktı elde edilmekte iken, girdiler iki kat artırıldığında çıktı 900 birime ulaşıyorsa bu sonucu açıklayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Mikro İktisat - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…