Google Adsense Kodu

2018-2019 – Örgütsel Davranış – Vize (Ünite 1-2) Deneme Sınavı

2018-2019 – Örgütsel Davranış – Vize (Ünite 1-2) Deneme Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi örgütsel davranış disiplininin temel özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi Fayol’a göre yöneticilerin temel fonksiyonlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. "___________ özel bir hareketin veya davranışın farklı ortamlarda farklı sonuçlarının olabileceğini ifade eder." Yukarıdaki tanım aşağıdaki ögelerden hangisi ile doğru şekilde tamamlanır?

Doğru! Yanlış!

4. Çalışanları güdüleyip en uygun iletişim kararları ile yönetmek yöneticinin temel fonksiyonlarından hangisini ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi antropolojinin çalışma konularından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Anket ve mülakat tekniklerinin birlikte kullanılması ile uygulanan veri toplama tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. "Bu adımda sorun hakkında genel bir kanıya varıldıktan sonra, sorunun özel yanları genelden soyutlanır." Yukarıda verili olan örgütsel davranış araştırmalarındaki adım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi anket yönetiminin dezavantajlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi vaka incelemesinin en zayıf noktasıdır?

Doğru! Yanlış!

10. "Yöneticiler örgütün yapısından sorumlu olan kişilerdir. Ne tür işler yapılacak, bunları kim yapacak, işler ne şekilde gruplanacak, kim kime rapor edecek ve kararlar nerede alınacak, bunların hepsi _____________ fonksiyonudur." Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilirse ilişkili yönetici fonksiyonu doğru tanımlanmış olur?

Doğru! Yanlış!

11. "Freud, insan kişiliğinin beş dönemden geçerek geliştiğini ileri sürer." Buna göre aşağıdakilerden hangisi Freud'un ortaya koyduğu kişilik dönemlerindendir?

Doğru! Yanlış!

12. "Erikson, kişiliğin gelişimini sekiz döneme ayırarak incelemektedir." Buna göre Erikson'ın girişkenlik suçluluk duygularının ön plana çıktığı dönem olarak nitelendirdiği dönem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. "Duyusal-Motor Dönem - İşlem Öncesi Dönem - Somut İşlemsel Dönem - Formel İşlemsel Dönem" Yukarıda kişilik gelişim dönemleri sıralanan kuramcı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi kişiliğin oluşumunda önemli olan unsurlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. John Holland iş ve kişilik uyumu üzerine kurulu yaklaşımında altı temel kişilik özelliği ve bunlarla uyumlu işler arasında bağlantı kurmuştur. Holland'ın kuramından hareketle, duygudan ziyade düşünmeyi, koordinasyonu ve anlayışı gerektiren işlere uygun olan ve analitik, orijinal, meraklı, bağımsız kişilik özellikleri gösteren birisi aşağıdaki işlerden hangisi ile uyum sağlayabilir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi Myers-Briggs tip göstergesinin tercihlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Altı temel kişilik tipi belirleyerek bu tipin yaptığı işle uyumlu olmasını sağlayan birtakım özellikler ve buna uygun meslekleri belirleyen iş ve kişilik uyumu kuramını aşağıdakilerden hangisi geliştirmiştir?

Doğru! Yanlış!

18. Bir ilkokul öğrencisinin ayakları arkadaşlarından büyük olduğu için, sınıf arkadaşları tarafından şaka konusu ediliyor ve bu durumun çocuğun kişiliği üzerinde hangi konuda etkisinin olduğu söylenebilir?

Doğru! Yanlış!

19. Erik Erikson’un kişiliğin gelişimi ile ilgili dönem kuramının Freud’un kuramından en büyük farkı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. İş ve kişilik uyumu düşünüldüğünde, girişken tipteki bir insanın çalışması için aşağıdaki alanlardan hangisi daha uygundur?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Örgütsel Davranış - Vize (Ünite 1-2) Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…