Google Adsense Kodu

2015-2016 – Eğitim Bilimine Giriş – Vize Sınavı

2015-2016 – Eğitim Bilimine Giriş – Vize Sınavı

1. İyiyi ve kötüyü, güzeli ve çirkini onurlu ve onursuzu, hoş olanı ve olmayanı tanımlayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi eğitimin açık işlevlerindendir?

Doğru! Yanlış!

3. Yaşam içinde kendiliğinden oluşan, bireyin doğumundan ölümüne değin ailede, sokakta, okulda, iş yerinde ve kitle iletişim araçları yoluyla, yaşamın her alanında gerçekleşen eğitime ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi eğitimin toplumsal işlevleri arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

5. Toplumun eğitim düzeyi ile nüfus arasındaki ilişki ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

6. "Her çocuk, bir aile içinde dünyaya gelerek çevresi ile etkileşime girer. Bu etkileşim sonucunda çevresinde konuşulan dili, toplumsal norm ve değerleri öğrenir. Kitap, dergi, gazete okuma, arkadaşlarıyla oyunlar oynama, sohbet etme, sinemaya, tiyatroya gitme gibi sosyal etkinlikler gerçekleştirerek içinde bulunduğu grupla bütünleşir. Toplum içerisinde gerçekleştirilen bu yaşantılar, çocukların yaşama anlam vermesini sağlar." Açıklamaya göre aşağıdaki bilim dallarından hangileri arasındaki etkileşimden söz edilebilir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi formal eğitimin amaçlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

8. Öğrencilerin hedeflere ne ölçüde ulaştıklarının saptandığı öğretim etkinlikleri öğesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Bir öğrencinin sınıfta yarattığı sorunların üstesinden gelebilmek için öğretmenin uyguladığı yöntemler, öğrencinin olumsuz davranışlarının daha da artmasına yol açtığına göre öğretmenin ceza uygulamaları, öğrenci açısından aşağıdaki görevlerden hangisini göstermektedir?

Doğru! Yanlış!

10. Eğitim sürecinde öğrenciyi anlama, öğrencinin kendini anlaması ve ona uygun eğitim ortamları sunma anlayışı eğitimin aşağıdaki disiplinlerden hangisiyle birleşmesinin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi “eğitimin evrensel ve değişmez olduğunu” savunmaktadır?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıda verilenler konusunda hangi bilim dalı etkin rol oynamaktadır?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi İlerlemecilik (Progressivism) için uygun bir görüştür?

Doğru! Yanlış!

14. Eğitimin çocukların gelişim dönemlerine ve bireysel özelliklerine göre düzenlenmesi gerektiğini savunan 18. yüzyıl düşünürü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Eğitimin maliyetiyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

16. “Eğitim politikalarının uygulanması için yasal zemin hazırlar.” ifadesi aşağıdaki alanlardan hangisinin kapsamındadır?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi demokratik bir toplumun eğitim gereksinimlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi ülkelerin eğitim harcamalarını etkileyen etmenlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Eğitim ve politika ilişkisiyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

20. Bilgi ve iletişim teknolojilerinde gözlenen artış, 21. yüzyılda tüm ülkelerin aşağıdakilerden hangisini hedeflemesine yol açmıştır?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Eğitim Bilimine Giriş - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…