Google Adsense Kodu

İşletmelerde Karar Verme Teknikleri – Çalışma Testi (3)

İşletmelerde Karar Verme Teknikleri – Çalışma Testi (3)

1. "Çok kriterli karar verme yöntemlerinden biri olan __________, Hwang ve Yoon (1981) tarafından geliştirilmiştir. Bu yöntem seçilen alternatifin ideal çözüme en yakın, negatif ideal çözüme ise en uzak mesafede olması temeline dayanır." Yukarıdaki paragrafta boş bırakılan yere getirilebilecek en uygun ifade aşağıdaki seçeneklerden hangisinde gösterilmektedir?

Doğru! Yanlış!

2. Karar verici/vericilere bu türden problemlerin çözümünde yardımcı olan tekniklere genel olarak ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Karar matrisinin satırlarında hangisi bulunur?

Doğru! Yanlış!

4. Karar matrisinin her bir satır vektörünü o vektörün normuna bölme işlemine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi TOPSIS yönteminin sahip olduğu avantajlardan birisi değildir?

Doğru! Yanlış!

6. "Çok kriterli bir karar verme probleminde,_____________ aralarından tercih yapılacak _____________ biçimleridir." Cümlesindeki boş bırakılan yerlere gelebilecek en uygun ifadeler sırasıyla hangileridir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi TOPSİS yönteminin avantajlarından değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Çok kriterli karar verme teknikleriyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

Doğru! Yanlış!

9. "Çok kriterli karar verme yöntemlerinden biri olan __________, Hwang ve Yoon (1981) tarafından geliştirilmiştir. Bu yöntem seçilen alternatifin ideal çözüme en yakın, negatif ideal çözüme ise en uzak mesafede olması temeline dayanır." Yukarıdaki paragrafta boş bırakılan yere getirilebilecek en uygun ifade aşağıdaki seçeneklerden hangisinde gösterilmektedir?

Doğru! Yanlış!

10. İki nokta arasındaki doğrusal uzaklığa ne ad verilmektedir?

Doğru! Yanlış!

11. Çok kriterli bir karar verme probleminde, alternatif (seçenek) aralarından tercih yapılacak hareket (davranış) biçimlerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Karar matrisinin her bir satır vektörünü o vektörün normuna bölme işlemine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Ağırlıklı Normalize Karar Matrisinin Oluşturulması aşmasında hangi işlem yapılır?

Doğru! Yanlış!

14. Ayırım ölçülerinin bulunması aşamasında hangi işlem yapılır?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi TOPSIS yöntemi yardımıyla uzlaşık bir alternatife ulaşabilmek için öncelikle ele alınır?

Doğru! Yanlış!

İşletmelerde Karar Verme Teknikleri - Çalışma Testi (3)
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…