Google Adsense Kodu

İşletme Yönetimi – Çalışma Testi (1)

İşletme Yönetimi – Çalışma Testi (1)

1. İnsanlarla doğru iletişim kurabilme, onları motive edebilme ve çatışmalara çözüm getirme konuları yöneticilerin hangi yetkinliklerine örnektir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdaki yönetimin işlevlerinden hangisi işletmede gerçekleştirilen tüm faaliyetlerin birbirini takip edecek, tamamlayacak ve bütünleyecek şekilde olmasını sağlayan unsurdur?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi somut sermaye unsurlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. İşletmenin amaçlarına ulaşması için kaynaklarını doğru kullanmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Kendi uzmanlık konularında yardım, öneri ve danışmanlık yapan yöneticilerin sahip olduğu ve danışma yetkisi olarak da adlandırılan yetki türüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Fayol'un yönetim öğretilerinden hangisi her astın yalnızca bir üste bağlı olmasını ifade eder?

Doğru! Yanlış!

7. Otorite türleri, örgüt türleri ve bürokratik örgüt yapısının özelliklerini açıklayan bürokrasi yaklaşımını geliştiren yazar kimdir?

Doğru! Yanlış!

8. İlk defa işletmedeki faaliyetleri sınıflandırarak yönetimin ilkelerini açıklayan yönetim yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Tuğlayla duvar örme işinde hareket etüdü yardımıyla gereksiz hareketleri ortadan kaldırarak standardizasyon çalışmaları yapan ve işin yeniden yapılandırılarak verimliliğin artırılması konusunda bilimsel yönetim yaklaşımına katkıda bulunan bilim insanları aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Çalışanların verimliliğinin ve etkinliğinin nasıl artırılabileceğini bilimsel olarak açıklayan klasik yönetim yaklaşımı kim tarafından geliştirilmiştir?

Doğru! Yanlış!

11. Sistemin kendi kendini yok etme eğiliminin negatif hale gelmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi mikro bakış açısıyla “sistem”in temel özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Emery ve Trist’in sınıflandırdığı çevre türleri arasında, en dinamik ve belirsizliği en yüksek olan çevre türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. 2+2=5 ifadesiyle ve Birlikten kuvvet doğar. deyişiyle açıklanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Her koşulda geçerli en iyi tek bir örgüt yapısı olmadığını, en iyi örgüt yapısı ve yönetim tarzının örgütün içinde bulunduğu koşullara göre farklılık gösterdiğini öne süren yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16 Planlama sürecinin ilk aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. “10 Bin TL üzeri satın almalarda yöneticinin yazılı onayının alınması” ya da “5 Bin TL üzeri ürün değiştirmelerde yöneticinin sözlü onayının alınması” gibi konularda çalışanlara rehberlik eden davranış planına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Bir organizasyonun amacını, çevresini, değerlerini ve gitmek istediği yönü genel hatlarıyla ortaya koyan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi tek kullanımlık planlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangileri Sürekli Plan’lardandır?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - İşletme Yönetimi - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…