Google Adsense Kodu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alıyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alıyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesine, Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi alınacaktır. Başvurular şahsen veya resmi vekâletname ile yapılacak olup posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Profesör ve Doçent kadroları için Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına, Doktor Öğretim Üyesi kadroları için ilgili Dekanlık/Müdürlüklere başvurulması gerekmektedir.  Başvuru süresi bu ilanın yayımı tarihinden itibaren 15  gün olarak açıklandı.

İlan Bilgileri

  • İlan Sahibi: ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 
  • İlan Numarası: YOK847528
  • Şehir: ESKİŞEHİR
  • İlan Türü: PERSONEL ALIMI
  • Resmî Gazete Yayım Tarihi: 25.07.2023

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğünden

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesi hükümleri uyarınca devlet hizmetine girmede aranılan şartlara haiz öğretim üyeleri (Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına) alınacaktır. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 23, 24 ve 26 ncı maddeleri ile madde 23(c), 24(d) ve 26(a)’ya dayanılarak hazırlanan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca onaylanan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Akademik Yükseltilme ve Atanma

Başvuru Asgari Şartlarına ve puan hesaplama tablosuna Personel Dairesi Başkanlığı internet adresi doküman arşivinden ulaşılabilir

Başvurular şahsen veya resmi vekâletname ile yapılacak olup posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuruda İstenen Belgeler:

1. Başvuru dilekçesi

2. Özgeçmiş

3. 2 adet fotoğraf

4. Nüfus Cüzdan Fotokopisi

5. Doçentlik belgesi (Doçent ve Profesörlük kadrosuna başvuracaklar için)

6. Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuran adaylar doktora/uzmanlık belgesi (doktorasını yurtdışından almış olanlar için Üniversitelerarası Kurul Başkanlığınca (ÜAK) denkliğinin onaylandığını gösteren belge) ve yabancı dil belgesi (ÜAK tarafından doçentlik başvurusunda kabul edilen yabancı dil sınavlarının birinden yürürlükte olan ÜAK Doçentlik Dil Koşulunu sağlamak.)

7. Profesör ve Doçent kadrosuna başvuran adaylar için yabancı dil belgesi (ÜAK tarafından doçentlik başvurusunda kabul edilen yabancı dil sınavlarının birinden en az 65 (altmış beş) puan almış olmak.)

8. ESOGÜ Akademik Yükseltilme ve Atanma Başvuru Formu’nda (Form için lütfen tıklayınız) belirtilen düzen ve formatta hazırlanmış ve puanlanmış yayın listesi, (Profesör kadrosuna başvuracaklar için biri başlıca araştırma eserini içeren yayın listesi) ve ekli bilimsel yayınları, yurtiçi ve yurtdışı kongre ve konferans bildirileri, yayın atıflarına ilişkin belgeler, eğitim-öğretim faaliyetleri, yönetilen doktora ve yüksek lisans (bilim uzmanlığı) çalışmaları ve diğer bilgileri içeren Profesör adaylarının 6 adet, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi adaylarının 4 adet dosyayı dijital ortamda (USB-FLASH BELLEK İÇİNDE) bir örneğini de fiziksel olarak teslim etmeleri gerekmektedir.

9. Hizmet Belgesi (Halen başka bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile ayrılmış olanlardan istenmektedir.)

10. Adaylar yalnızca bir kadroya başvuru yapabilir. İlanda belirtilen kadrolardan birden fazla kadroya başvuran adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

11. Üniversitemiz gerekli durumlarda ilanın her aşamasında iptal ve/veya değişiklik yapma hakkına sahiptir.

https://yemekciyiz.net/

Not: Başvuru süresi bu ilanın yayımı tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün olup, son başvuru tarihi tatile denk geldiği takdirde bir sonraki mesai saati bitimine kadar Profesör ve Doçent kadroları için Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına, Doktor Öğretim Üyesi kadroları için ilgili Dekanlık/Müdürlüklere başvurulması gerekmektedir. İlgili kadroya başvuran adayların başvuruları, ESOGÜ Akademik Yükseltilme ve Atanma Başvuru Koşulları gereğince, Atama ve Son Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenerek yayın dosyaları asgari koşulları karşılamaları halinde kabul edilecektir.

Profesör başvurularında ÜAK’ın yürürlükteki doçentlik başvuru koşulları uygulanacaktır. Profesörler ve Doçentler daimi statüye atanacaktır. Doktor Öğretim Üyeleri yayın dosyalarında tez başlığını ve tezden üretilen yayınları ayrıca belirtecektir.

2547 sayılı Kanun’un 50 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında istihdam edilerek doktora veya sanatta yeterlik eğitimlerini Üniversitemiz bünyesinde tamamlayanlardan aynı Kanun’un Ek 38 inci maddesi uyarınca belirlenen %30’luk kota kapsamında başvuru yapabilecekleri Doktor Öğretim Üyesi kadrosu bulunmamaktadır.

Doçentlik kadrolarına başvuranlardan; 6 Mart 2018 tarihli ve 30352 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7100 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında, doçentlik unvanını Üniversitelerarası Kurulca sözlü sınava tabi tutulmadan almış olan adaylar; müracaat ettikleri doçent kadroları için Üniversitelerarası Kurulca oluşturulacak jüri üyelerince sözlü sınava tabi tutulacaklardır.

Bu sınavdan başarılı olamayan adayların kadrolara atamaları yapılmayacaktır.  

S.NoDerecesiUnvanıBirimiBölümüAnabilim/ Anasanat DalıAçıklama
11ProfesörTıp FakültesiDahili Tıp BilimleriÇocuk Sağlığı ve HastalıklarıNeonatoloji yan dal uzmanı olup fetal büyüme geriliği olan yenidoğanlarla ilgili bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
21ProfesörTıp FakültesiDahili Tıp BilimleriHalk SağlığıTıp Fakültesi mezunu olup uzmanlığını ve doçentliğini Halk Sağlığı alanından almış olmak. Sağlık ekonomisi alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
31ProfesörTıp FakültesiDahili Tıp BilimleriTıbbi FarmakolojiTıp Fakültesi mezunu olup uzmanlığını ve doçentliğini Tıbbi Farmakoloji alanından almış olmak. Davranışsal Farmakoloji ve Nöropsikofarmakoloji alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
41ProfesörDiş Hekimliği FakültesiKlinik Bilimler BölümüPeriodontolojiSigara içen bireylerde lazer uygulamasının periodontal tedavi üzerine etkileri konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
51ProfesörDiş Hekimliği FakültesiKlinik Bilimler BölümüProtetik Diş TedavisiDiş Hekimliğinde kullanılan yeni nesil kaide ve seramik materyallerin yüzey özelliklerinin değerlendirilmesi konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
61ProfesörEskişehir Meslek YüksekokuluÇevre Koruma TeknolojileriÇevre Koruma ve Kontrol ProgramıÇevre biyoteknolojisi ve ekstrem mikroorganizmalar konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
71ProfesörEskişehir Meslek YüksekokuluElektronik ve OtomasyonMekatronikIsıl işlemli ve PVD kaplamalı kesici takımlarda aşınma ve kesme performansı konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
81ProfesörFen FakültesiKimyaFizikokimyaDoçentlik unvanını Kimya bilim alanında almış olup kaplamalar ve inhibitörlerle metal korozyonunun önlenmesi ile süperkapasitörler üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
91ProfesörFen FakültesiMatematik ve Bilgisayar BilimleriCebir ve Sayılar TeorisiDoçentlik unvanını Matematik bilim alanında almış olup yüksek boyutlu kategoriler ve homotopi teori üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
101Profesörİktisadi ve İdari Bilimler FakültesiİşletmeYönetim OrganizasyonDoçentlik unvanını Yönetim ve Strateji bilim alanında almış olup ve kurumsal kuram üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
111Profesörİnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiTarihEskiçağ TarihiDoçentlik unvanını Eskiçağ Tarihi alanında almış olup Eski Yakındoğu tarihi, Hitit tarihi ve sanatı üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
121ProfesörMühendislik Mimarlık FakültesiBilgisayar MühendisliğiBilgisayar DonanımıDoçentlik unvanını Elektrik-Elektronik Mühendisliği bilim alanında almış olup robotik sistemler ve insan-robot etkileşimi konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
131ProfesörMühendislik Mimarlık FakültesiEndüstri MühendisliğiYöneylem AraştırmasıDoçentlik unvanını Endüstri Mühendisliği alanında almış olup stokastik çizelgeleme konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
141ProfesörTurizm FakültesiTurizm İşletmeciliğiTurizm İşletmeciliğiDoçentlik unvanını Turizm bilim alanında almış olup sürdürülebilir turizm ve sosyal turizm konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
151ProfesörZiraat FakültesiTarımsal BiyoteknolojiEnzim ve Mikrobiyel BiyoteknolojiLignoselülozik biyokütle, biyoyakıt ve enerji bitkileri üzerine biyoteknolojik
çalışmalar yapmış olmak.
161ProfesörZiraat FakültesiTarla BitkileriEndüstri BitkileriDoçentlik unvanını Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı bilim alanında almış olup tıbbı-aromatik bitkiler ile enerji ve yağ bitkileri yetiştiriciliği ve ıslahı konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
171DoçentTıp FakültesiDahili Tıp BilimleriÇocuk Sağlığı ve
Hastalıkları
Çocuk Metabolizma Hastalıkları yan dal uzmanı olmak.
181DoçentTıp FakültesiDahili Tıp Bilimleriİç HastalıklarıDoçentlik unvanını İç Hastalıkları bilim alanında almış olup tiroid bezi hastalıkları konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
191DoçentTıp FakültesiDahili Tıp BilimleriNörolojiDoçentlik unvanını Nöroloji bilim alanında almış olup nörogirişimsel işlemler ve nörolojik yoğun bakım konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
201DoçentTıp FakültesiDahili Tıp BilimleriRadyolojiDoçentlik unvanını Radyoloji bilim alanında almış olup toraks radyolojisinde yapay zeka ile ilgili bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
211DoçentFen FakültesiBiyolojiBotanikDoçentlik unvanını Biyoloji bilim alanında almış olup Liken biyoçeşitliliği ile Gagea, Veronica, Euphorbia, Onosma ve Jasione cinslerinde biyosistematik çalışmalar yapmış olmak.
221DoçentFen FakültesiMatematik ve Bilgisayar BilimleriCebir ve Sayılar TeorisiDoçentlik unvanını Matematik bilim alanında almış olup kuadratik modüller, Haskell ve GAP (grup, algoritma ve programlama) üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
231Doçentİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesiİktisatİktisat PolitikasıDoçentlik unvanını Makro İktisat bilim alanında almış olup gelir eşitsizliği, finansal gelişme ve iktisadi büyüme konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
241Doçentİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesiİktisatİktisat PolitikasıDoçentlik unvanını Makro İktisat bilim alanında almış olup makro ihtiyati politikalar ve dinamik stokastik genel denge modelleri konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
251Doçentİktisadi ve İdari Bilimler FakültesiİşletmeMuhasebe ve FinansmanDoçentlik unvanını Muhasebe alanında almış olup kurumsal yönetim, bağımsız denetim ve vergi planlaması konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
261DoçentMühendislik Mimarlık FakültesiMakine MühendisliğiTermodinamikDoçentlik unvanını Makine Mühendisliği alanında almış olup Stirling soğutucular ve kompakt ısı değiştiriciler üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
272DoçentTurizm FakültesiTurizm İşletmeciliğiTurizm İşletmeciliğiDoçentlik unvanını Turizm bilim alanında almış olup destinasyon aidiyeti ve parasosyal etkileşim konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
281DoçentHukuk FakültesiÖzel HukukMedeni Usül ve İcra İflas HukukuDoçentlik unvanını Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku bilim alanında almış olup Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
291DoçentHukuk FakültesiÖzel HukukTicaret HukukuDoçentlik unvanını Ticaret Hukuku bilim alanında almış olup Ticaret Hukuku alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
301DoçentSağlık Bilimleri FakültesiSağlık YönetimiSağlık YönetimiDoçentlik unvanını Yönetim ve Strateji bilim alanında almış olup sağlık hizmetlerinde bulanık yöntemler ve çevreci yaklaşımlar üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
312DoçentSanat ve Tasarım FakültesiGörsel SanatlarResimDoçentlik unvanını Güzel Sanatlar temel alanı, Plastik Sanatlar alanında almış olup dijital teknoloji ve sanat konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
322DoçentSanat ve Tasarım FakültesiGörsel SanatlarResimDoçentlik unvanını Güzel Sanatlar temel alanı, Plastik Sanatlar alanında almış olup disiplinlerarası sanat uygulama ve teorileri konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
331DoçentEğitim FakültesiTemel EğitimSınıf EğitimiDoçentlik unvanını Temel Eğitim (Matematik Eğitimi) bilim alanında almış olup ilkokullarda STEM eğitimi konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
342Doktor Öğretim ÜyesiTıp FakültesiCerrahi Tıp BilimleriBeyin ve Sinir CerrahisiBeyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı olup Subaraknoid kanama konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
353Doktor Öğretim ÜyesiTıp FakültesiDahili Tıp Bilimleriİç HastalıklarıGastroenteroloji yan dal uzmanı olup çölyak hastalığı konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
363Doktor Öğretim ÜyesiTıp FakültesiDahili Tıp BilimleriNükleer TıpNükleer Tıp uzmanı olup pediyatrik ve erişkin toraks görüntülemesi konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
373Doktor Öğretim
Üyesi
Tıp FakültesiDahili Tıp BilimleriRadyolojiRadyoloji uzmanı olmak.
383Doktor Öğretim ÜyesiTıp FakültesiTemel Tıp BilimleriHistoloji ve EmbriyolojiTıp Fakültesi mezunu olup ve Histoloji ve Embriyoloji alanında doktora diploması veya tıpta uzmanlık belgesine sahip olmak. Kanser ve kök hücre konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
391Doktor Öğretim ÜyesiDiş Hekimliği FakültesiKlinik BilimlerProtetik Diş TedavisiProtetik Diş Tedavisi anabilim dalında uzmanlığını tamamlamış olup kaide materyallerde yüzey kaplaması ve sonlu elemanlar ile ilgili bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
401Doktor Öğretim ÜyesiDiş Hekimliği FakültesiKlinik BilimlerRestoratif Diş TedavisiRestoratif Diş Tedavisi anabilim dalında uzmanlığını tamamlamış olup yeni nesil adeziv bağlayıcı ajan geliştirilmesi konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
412Doktor Öğretim ÜyesiMühendislik Mimarlık FakültesiMimarlıkBina BilgisiMimarlık Anabilim Dalında doktora yapmış olup mimari temsiliyet konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
421Doktor Öğretim ÜyesiSağlık Bilimleri FakültesiHemşirelikÇocuk Sağlığı ve Hastalıkları HemşireliğiHemşirelik alanında doktora yapmış olup yenidoğan ve adölesan sağlığı ile çocuklarda salgın hastalık algısı konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.