Google Adsense Kodu

Davranış Bilimleri – Çalışma Testi (14)

Davranış Bilimleri – Çalışma Testi (14)

1. "Endüstrileşme süreciyle birlikte aile küçülmüş ve kendi kendine yetecek düzeye gelmiştir. Parsons, endüstriyel koşullara uyum sağlama yeteneği yüksek olan bu aile tipine ___________ aile adını vermektedir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıda verilen gini katsayılarına göre aşağıdakilerden hangisinde gelir dağılımının daha eşitsiz olduğu söylenebilir?

Doğru! Yanlış!

3. Ailede kadın otoritesinin üstünlüğüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Bir araştırmanın bilgi toplama yöntemine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Yasal olmayan faaliyetlerin bir meslek haline gelmesini ifade eden kavrama ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. “Beyaz yakalı suç” terimini ilk kez kullanan kişi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Marx’a göre toplumsal sınıflar ve sömürünün olmadığı toplum aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi kapitalizmin temel özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Bir kültürü başka bir kültürün standartları açısından yargılamayı ifade eden kavrama ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi demografi biliminin incelediği konulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Hare Krishna Hareketi aşağıdakilerden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

12. “Erkekle eşitlik” ve “kadının özgürlüğü” gibi iki temel düşünceyi savunan feminist yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Nüfusun matematiksel yönü ile ilgilenen ve istatiksel analizler yapan demografi çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Mukaddime adlı eser aşağıdakilerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

15. Araştırmacı Erman, sokakta yaşayanların hayatlarını incelemek için 3 yıl onların arasında, kendisi de evsizmiş gibi yaşayarak gözlem yapmıştır. Erman’ın yaptığı araştırmanın türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Anti-küresel hareketin alter-küreselci harekete dönüştüğü küreselleşme karşıtı hareket aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi kent büyümesi modellerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Sosyalist ülkelerin kapitalist özellikler, kapitalist ülkelerin de sosyalist özellikler göstermesini ele alan kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Hindistan’da görülen kast sisteminde dört temel kasta dahil olmayan ve “sistemin dışında kalanlar” olarak nitelendirilen gruba ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Sheldon’un tiplemesine göre saldırgan, maceracı ve suça en fazla eğilimli olan tip aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Davranış Bilimleri I - Üç Ders Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…