Google Adsense Kodu

Davranış Bilimleri – Çalışma Testi (37)

Davranış Bilimleri – Çalışma Testi (37)

1. Hareketin sabit nesne imgelerinin hızlı bir biçimde arka arkaya sunulmasıyla oluşturulduğu görünürde hareket türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Bir sınavda gereğinden fazla heyecanlanan bir kişinin başarısız olabileceğini savunan güdülenme kuramı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Matematikteki Pisagor formülü aşağıdakilerden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

4. Pavlov’un köpeklerle yapılan deneyi ile oluşturulan Klasik Koşullanma Kuramı'nın temsil ettiği bakış açısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Tolman'ın en önemli çalışması olan ve öğrenildiği halde bireyin davranışlarında görülmeyen ancak teşvik edici bir ortamda ortaya çıkan davranışlar olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Beş faktör kişilik modeline göre bireyin sürekli yeni ve farklı olana ilgi duyması ile ilgili olan kişilik özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Bir bölgenin mekânsal düzenine ilişkin zihinsel temsiline ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Freud’a göre 6-11 yaş dönemindeki çocukların dürtülerini ve isteklerini kontrol etmeyi öğrendiği psikoseksüel aşama aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Jung’a göre "persona" kavramının temel işlevi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Pavlov'un Klasik Koşullanma Modeli'ne göre koşullu ve koşulsuz uyaranın birlikte verilmesiyle elde edilen ve koşullu uyarana yönelik öğrenilmiş tepkiye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Edimsel Koşullanma Kuramı aşağıdakilerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

12. Bilinçaltında yer alan ve doğuştan gelen ilkel arzuları içeren kişilik bileşeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Genel adaptasyon sendromuna göre organizmanın stresörle mücadele ettiği ve onu yenmeye çalıştığı aşama aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Herhangi bir tutum objesine ilişkin birbirine zıt sıfat çiftleri ve bu sıfat çiftleri arasında 5'li veya 7'li aralıklar kullanılarak oluşturulan ölçek aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Evliliğinde problemler olan bir kişinin kendi evliliğindeki problemlerini çözmeye çalışmak yerine evliliklerdeki problemleri anlamaya çalışması aşağıdaki savunma mekanizmalarından hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

16. ABC Modeli'ne göre aşağıdakilerden hangileri tutum bileşenleri arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

17. Girişkenliğin yüksek, işbirliğinin düşük olduğu çatışmayla başa çıkma stili aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Kişinin tutumu ile kendisinden beklenen davranışın birbirinden farklı olması durumunda ortaya çıkan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. "Erdem, birlikte vakit geçirmekten hoşlanmadığı bir akrabasını ziyaret etmek ile sevmediği bir dersin projesini hazırlamak arasında çatışma yaşamaktadır." Erdem'in yaşadığı kişi içi çatışması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Bireyin kendisinin de içinde bulunduğu sosyal gruba yönelik olumlu yargılar sonucunda ortaya çıkan olumlu durumları ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Davranış Bilimleri II - Final Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…