Google Adsense Kodu

Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkileri – Çalışma Testi (1)

Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkileri – Çalışma Testi (1)

1. Aşağıdakilerden hangisi bölgesel bir uluslararası örgüt değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Avrupa Ekonomik Topluluğu (AET) ve Avrupa Atom Enerjisi Topluluğu (AAET) aşağıdaki antlaşmalardan hangisiyle kurulmuştur?

Doğru! Yanlış!

3. AB’nin tüm gelir ve gider hesaplarını denetleyen, hesapların güvenilirliği, bunların dayandığı işlemlerin hukuka uygunluğu ve düzgünlüğü hakkında uygunluk bildirimi veren kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. "AB hukuk düzeni, tarihsel gelişim sürecinden bugüne gelindiğinde, ___________ hariç, tümüyle ulus-üstü nitelikli bir hâl almıştır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru olarak tamamlar?

Doğru! Yanlış!

5. Avrupa Birliği, 29 Temmuz 2014’te aşağıdaki gelişmelerden hangisini gerekçe göstererek Rusya’ya ekonomik yaptırım uygulama kararı almıştır?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdaki ülkelerden hangi ikisi arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde atılan adımlar, AB Dış İlişkiler Eylem Servisi (EEAS)’nin en önemli başarılarından biri olarak kabul edilir?

Doğru! Yanlış!

7. AB güvenlik politikasının işleyişine yardımcı olacak bilgileri toplayan, analiz eden ve gerekli uyarılarda bulunan Yüksek Temsilci'ye bağlı istihbarat birimi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Avrupa Birliği’nin ortak dış ve güvenlik politikası hedeflerine ulaşılabilmesi için “işbirliği,” “ortak tutum” ve “ortak eylem” olmak üzere üç tür araç öngören antlaşma aşağıdakilerin hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Avrupa Savunma Ajansı hangi yıl kurulmuştur?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdaki AB üyesi ülkelerden hangisi Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası (OGSP) dışında kalmayı tercih etmiştir?

Doğru! Yanlış!

11. AB tarihindeki ilk Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası (OGSP) deniz operasyonu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdaki ülkelerden hangisi hem AB'nin hem NATO'nun kurucu üyesidir?

Doğru! Yanlış!

13. "Avrupa Merkez Bankası’nın temel amacı ____________ ." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru olarak tamamlar?

Doğru! Yanlış!

14. Üye devletlerce aralarında mal ticaretinin önündeki tüm engellerin kaldırıldığı, üçüncü ülkelere karşı ise ortak bir ticaret politikasının ve gümrük tarifesinin uygulandığı ekonomik bütünleşme aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi Avro Bölgesi'nde yer alan devletlere, yakınlaşma kriterlerini yerine getirmedikleri takdirde uygulanacak yaptırımlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. "Küresel ekonomik kriz (2007-2008) ve ardından yaşanan Avro Krizi ile birlikte AB piyasalarında istikrarı sağlamaya ve ileride yaşanabilecek olası krizleri önlemeye yönelik pek çok önlem alınmıştır." Aşağıdakilerden hangisi yukarıda söz edilen önlemlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. 2009 Lizbon Antlaşması ile bazı alanlarda daha önce uygulanan oy birliği ile karar alma ve alman kararı veto etme gibi ilkelerin yerine aşağıdaki ilkelerden hangisi getirilmiştir?

Doğru! Yanlış!

18. Avrupa Birliği içindeki ulusal sınırları büyük ölçüde ortadan kaldıran anlaşma aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Üye devletlerin, AB içinde alınan kararları uygulamama hakkına sahip olması anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Dışişleri ve Güvenlik Politikasından sorumlu Yüksek Temsilci makamının oluşturulması aşağıdaki antlaşmalardan hangisi ile kararlaştırılmıştır?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Avrupa Birliği - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…