Google Adsense Kodu

2018-2019 – Eğitim Psikolojisi – Final Sınavı

2018-2019 – Eğitim Psikolojisi – Final Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi Thorndike’a göre psikolojinin, eğitime katkıda bulunduğu alanlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Başarılı Zekâ Kuramına göre aşağıdakilerden hangileri zekâ türleri arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

3. Dört yaşındaki bir çocuğun vücut ağırlığının 17 kg'dan 18 kg'a, boy uzunluğunun da 104 cm'den 107 cm'ye ulaşması aşağıdakilerden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

4. Freud’a göre kişilik tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Örnek olaya dayalı öğrenmede öğrencilerin ellerindeki veriler etrafında tartışma yaptıkları aşama aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Davranışçı Öğrenme Kuramı kapsamında öğrenme ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

7. Öğrenme, yaşantı sonucunda zihinsel simge ve bağlantılarımızda meydana gelen uzun süreli değişikliklerdir. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi bir öğrenme yaşantısı olarak değerlendirilir?

Doğru! Yanlış!

8. Sosyal yapılandırmacılıkta, birey ve başkaları arasında devam eden karşılıklı etkileşime ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Yapılandırmacı yaklaşıma dayalı öğrenme-öğretme süreci ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

10. Öğretim sürecinin sadece geçmiş durumlara göre değil, yeniliklere de açık olması gerekliliği aşağıdaki öğretim ilkelerinden hangisiyle ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

11. Bir becerinin öğrenme olarak kabul edilebilmesi için aşağıdakilerden hangisi kesinlikle olmalıdır?

Doğru! Yanlış!

12. Proje tabanlı öğrenmede öğrencilerin ulaşacağı hedefler hangi aşamada belirlenir?

Doğru! Yanlış!

13. Sınıf yönetimi, sınıfın amaçlarının gerçekleştirilmesi için karar verme, planlama, örgütleme, eşgüdümleme ve değerlendirme işlevlerine ilişkin süreçsel özellik taşıyan bir disiplindir. Yukarıdaki sınıf yönetimi tanımı, aşağıdaki kavramlardan hangisini temele alır?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıda özellikleri verilen sınıf disiplin modeli aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi bir sınıf içi motivasyon stratejisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdaki bileşenlerden oluşan sınıf disiplin modeli aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Ahmet öğretmen sınıfında olumsuz davranışlar oluşmadan önlemler almakta; öğrencilerinin doğru davranışı sergilemelerine yönelik basit, anlaşılır ve olumlu ifadelerden oluşan davranış standartları oluşturmaktadır. Ahmet öğretmenin bu uygulamaları sınıf yönetiminin hangi boyutu ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

18. Ödüllerin, davranışın açığa çıkmasını sağladığını ileri süren motivasyon teorisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi bir öğretmenin, öğrencilerinin duygu ve düşüncelerine ilişkin duyarlı ve uygun bir ortam oluşturması ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

20. Bireyin içindeki fizyolojik, biyolojik ya da sonradan ortaya çıkan herhangi bir yetmezliğe ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Eğitim Psikolojisi - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…