Google Adsense Kodu

2018-2019 – Zihin Felsefesi – Vize (Ünite 1-2) Deneme Sınavı

2018-2019 – Zihin Felsefesi – Vize (Ünite 1-2) Deneme Sınavı

1. Zihin felsefesi ile ilgili aşağıda verilen kavramlardan hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

2. Varlık kuramı olarak adlandırılan ontoloji terimi ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi (hangileri) doğrudur?

Doğru! Yanlış!

3. Düşünme kavramı ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi zihin felsefesinin temel kavramları arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

5. Salt bir uyanık olma durumunun yanı sıra kendi kendinin farkında olmayı, kendilik bilincine kadar giden farklı zihinsel durumları ifade etmekte kullanılan kavram hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Zihin felsefesinde bilgi ile ilişkisi bağlamında ele alınan ve insanın duyumlar, sezgiler ya da hisler yoluyla algıladığı ve kavramlaştırdığı bir olgu olarak tanımlanan kavram hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Var olanın bilimi olarak tanımlanan bilim dalı hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerin hangileri zihin felsefesinin temel kavramlarındandır?

Doğru! Yanlış!

9. Birey olduğunun bilincinde olan bir bireyi hangi kavram açıklar?

Doğru! Yanlış!

10. Psikolojik olguların "yönelimsel olarak varoluştan yoksun olması" olarak betimleyen filozof kimdir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdaki kişilerden hangisi ateşi Tanrılardan çalarak insanlara verir ve iktidar gücünün temsilcisi Zeus tarafından cezalandırılarak Kafkas dağının zirvesinde ölüme terk edilir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdaki düşünürlerden hangisi, her şeyin akış içinde olduğu” savıyla tanınmış, aynı zamanda Miletli düşünürlerin maddeci (tekçi) felsefesini sürdürerek, her şeyin değiştiği evrende değişmeyen bir düzen olduğunu da savunmuştur?

Doğru! Yanlış!

13. Nous ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

14. Millet okulu düşünürleriyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdaki ifadelerden hangisi Platon ve Antik Bilişsel psikoloji ile doğru bir ifadedir?

Doğru! Yanlış!

16. Antik Yunan’da, şair Homeros’un yazdığı varsayılan Truva savaşını anlatan büyük destan aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi İyon düşünce geleneğini yansıtmamaktadır?

Doğru! Yanlış!

18. Hareketsiz bir’e karşın gerçekliğin öncesiz, yaratılmamış, yıkılamaz ve değiştirilemez özellikte olan hava, toprak, su ve ateş olmak üzere dört temel kökten ibaret olduğunu, şeyler arasındaki birleşme ve ayrılmanın da sevgi ve nefret kuvvetlerine bağlı olduğunu öne sürmüş olan filozof aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Ateşi Tanrılardan çalarak insanlara veren ve iktidar gücünün temsilcisi Zeus tarafından cezalandırılarak Kafkas dağının zirvesinde ölüme terk edilen kimdir?

Doğru! Yanlış!

20. Sokrates öncesi Antik Yunan düşüncesine bakıldığında, birbirine paralel iki düşünme biçimiyle karşılaşırız. Bu düşünce biçimleriyle ilgili aşağıdakilerden hangi ifade doğrudur?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Zihin Felsefesi - Vize (1-2) Deneme Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…