Google Adsense Kodu

2018-2019 – İş Sağlığı ve Güvenliği – Vize (Ünite 2) Deneme Sınavı

LÜTFEN DİKKAT!!! Bu “Sınav Testi”ndeki bazı sorular ile cevapları, testin hazırlandığı dönemde yürürlükte olan kanun ile kanunun diğer mevzuat hükümlerine hazırlanmıştır.

Daha sonraki dönemlerde, bu “sınav testi”ne konu olan kanun ile yine bu kanuna ait mevzuatlarında çeşitli değişiklikler yapılmış ise, testdeki bazı sorular ile cevaplarında da değişiklikler olacaktır.

Bu nedenle; şimdi yapacağınız sınav hazırlığı çalışmanızda bu “Sınav Testi”ndeki sorular ile cevapları günümüzde yürürlükte olan kanun ile bu kanunun mevzuatlarına göre doğruluğu tarafınızca tekrar “kontrol” edilerek teyit edilmesi sınav başarınız için oldukça önemli olmaktadır.

Ayrıca, bu dersinize ait “sınav test çalışması”nı ders kitaplarınızla birlikte yapmanız daha doğru olacaktır. Sınavlarınızda başarılı olmanız dileğiyle…

2018-2019 – İş Sağlığı ve Güvenliği – Vize (Ünite 2) Deneme Sınavı

1. İş sağlığı ve güvenliğinin işçileri meslek hastalıklarına karşı koruma yöntemlerinin hangisinde basamaklı sevk yöntemi uygulanmaktadır?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdaki durumlardan hangisi üretim organizasyonunun yol açtığı kazalar kısmında değerlendirilir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdaki durumlardan hangisi işçinin , mesleki rehabilitasyon ile hizmet alamadığı mesleki rehabilitasyon ile olayları ortaya çıkarmaktadır?

Doğru! Yanlış!

4. İş kazalarında önlenmesinde aşağıdaki şıklardan hangisi devletin görev sorumluluklarının dışında yer alır?

Doğru! Yanlış!

5. İşyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerinçalışanlara, işyeri ve çevresine verebileceği zararların ve bunlara karşı alınacakönlemlerin belirlenmesi amacıyla yapılması gereken çalışmalar hangi tanımı kapsamaktadır?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi iş kazalarına yol açan çevresel faktörlerdendir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi insana çalışma ortamında bulaşan mesleki bir hastalıktır?

Doğru! Yanlış!

8. "İşçilerin sağlığını korumaya yönelik tüm faaliyetler çok önemlidir." Aşağıdakilerden faaliyetlerden hangisi işçilerde hastalıklar ortaya çıkmadan önlemeye yönelik koruyucu sağlık hizmetlerinden değildir?

Doğru! Yanlış!

9. "Kimyasal maddeler, işçilerin sağlığını etkileyen faktörlerin başında gelmektedir." Aşağıdakilerden hangisi bu kimyasal maddelerden değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi iş kazlarının meydana gelmesinde etkili olan fizyolojik faktörlerden fiziksel yetersizliğe bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

11. İş Sağlığı ve Güvenliği sisteminin kurulmasında birbirini tamamlayan ve uyulması gereken kaç ayrı yöntem vardır?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi tehlikeli davranışlara yol açan psikolojik faktörlerden değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisinde iş kazası ve meslek hastalığına sebep olabilecek kimyasal faktörler doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi tehlikeli davranışlara yol açan kişisel özelliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi Tehlikeli davranışlara yol açan fizyolojik faktörlerdendir?

Doğru! Yanlış!

16. Çalışanların Gürültü ile İlgili Risklerden Korunmalarına Dair Yönetmelik hangi yıl yürürlüğe girmiştir?

Doğru! Yanlış!

17. Bir gazda bulunan su buharı ağırlığının gaz ağırlığına olan oranı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi işverenlerin karşılaşabilecekleri doğrudan maliyetlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

19. İş kazalarına neden olan insana bağlı özelliklerden bir tanesini yazınız?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdaki ifade neyi tanımlamaktadır? “Havadaki nem miktarının o havanın alabileceği maksimum neme olan oranıdır.”

Doğru! Yanlış!

2018-2019 – İş Sağlığı ve Güvenliği – Vize (Ünite 2) Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…