Google Adsense Kodu

2018-2019 – Genel Muhasebe II – Üç Ders Sınavı

2018-2019 – Genel Muhasebe II – Üç Ders Sınavı

1. Türkiye Muhasebe Standartlarına göre aşağıdakilerden hangisinin duran varlıkların elde etme maliyeti içinde yer almasına izin verilmez?

Doğru! Yanlış!

2. Belirli bir tarihte veya belirli bir vade sonunda ödenecek olan senedin üzerinde yazılı olan değere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Anonim şirketler hangi nedenlerle tahvil ihraç ederler?

Doğru! Yanlış!

4. İşletmenin gelir yaratma potansiyeli ve yatırımcıların bu hisse senedinden bekledikleri kazanç oranına göre bir takım teknikler kullanılarak hesaplanan ve yatırımcıların o hisse senedi için ödemeye hazır oldukları değere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Hasılat sağlamak için yapılan aktif tükenmelerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdaki işlemlerden hangisi bir işletmenin özkaynaklarında değişim yaratır?

Doğru! Yanlış!

7. İşletmenin patent, marka, teknolojik yenilik gibi unsurları kullanma yetkisini satın alması durumunda katlandığı maliyet aşağıdaki hesaplardan hangisine kaydedilir?

Doğru! Yanlış!

8. "A işletmesinin B işletmesine 10.000 TL borcu; Z işletmesinden de 10.000 TL alacağı vardır. A işletmesi, Z işletmesinin 10.000 TL kendisine değil de B işletmesine ödemesini isteyen bir poliçe hazırlayarak Z işletmesine göndermiş ve Z işletmesi de poliçeyi kabul etmiştir." Bu durumda A İşletmesi bu poliçede hangi taraf olarak adlandırılır?

Doğru! Yanlış!

9. “Ticari Borçlar” aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak tanımlanmıştır?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi aktifle ilgisiz karşılıkları ifade eden bir hesaptır?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdaki yevmiye kaydı, aşağıdaki işlemlerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi hisse senetlerinde ortaya çıkan değerler (fiyatlar) arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

13. Anonim şirketin ödenmiş sermaye içinde yer alan hesaplarına ilişkin bilgileri aşağıdaki gibidir. Bu bilgilere göre şirketin ödenmiş sermayesi kaç TL'dir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi öz kaynak unsurlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. İşletme yönetim binası olarak kullanmak üzere beş katlı bir bina satın almak için nakde ihtiyaç duymaktadır. Elinde yeterli nakit olmadığı için bankadan 1 Aralık 2018 tarihinde 3 yıl vadeli kredi almıştır. Bankadan aldığı bu kredi 31.12.2018 tarihli bilançoda hangi grupta raporlanır?

Doğru! Yanlış!

16. "Faaliyetleri devam eden “Emre” Anonim Şirketinin mevcut özkaynak tutarı 800.000 TL’ dir. Şirketin 1 TL nominal değerli mevcut hisse senedi sayısı 100.000 adet iken, bu şirket 200.000 TL sermaye artırımı yaparak bu tutarı temsil eden hisse senetlerini halka arz etmiştir." Bu bilgilere göre halka satışa sunulan hisse senetlerinin yaklaşık ihraç değeri kaç TL’dir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi iştiraklerin bir işletmenin önemli etkisi altında kalmayı kabullenmesinin nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Bu yevmiye kaydı aşağıdaki işlemlerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

19. Şerefiye hesabı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdaki hesaplardan hangisi sonunda kalan verir ?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Genel Muhasebe II - Üç Ders Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…