Google Adsense Kodu

2018-2019 – Genel İşletme – Final Sınavı

2018-2019 – Genel İşletme – Final Sınavı

1. Hastaneler, oteller ve bankalar aşağıdakilerden hangisinin kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin iç çevresini oluşturan bileşenlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

3. Karar vericiden beklenenin, her karar seçeneğinin tüm kesimler üzerindeki etkisini göz önüne alması ve çoğunluğun en yüksek tatmini için uygun olanı seçmesi olduğunu ifade eden iş etiği yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Ürettiği ürünleri kısa sürede ve düşük maliyetle müşterilerine sunarak hem zaman hem maliyet açısından müşteri memnuniyetini artırmayı hedefleyen bir işletme, kuruluş yeri seçiminde öncelikle aşağıdakilerden hangilerini dikkate alır?

Doğru! Yanlış!

5. Problemlerin, daha ortaya çıkmadan tahmin edilmesi ve zamanında önleyici tedbirlerin alınmasına dayalı kontrol türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi kontrol alanını belirleyen faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi bireysel olarak ya da grup faaliyetleri içerisinde diğer insanlarla birlikte çalışabilme becerisini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

8. İşletmenin operasyonel faaliyetlerini yürüten, üretimden veya hizmet sunumundan doğrudan doğruya sorumlu olan yönetim kademesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Araba üreticisi bir işletme için tekerlek, araba camı ve klima aşağıdakilerden hangisine örnektir?

Doğru! Yanlış!

10. Reklama meşruluk kazandıran özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi beğenmeli ürünlerin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Tüketicinin veya alıcı işletmenin zaman, miktar ve kalite açısından özel olarak belirlediği bir ürünün üretildiği üretim şekli aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. İşletme çalışanlarına yüksek performansları karşılığında temel ücretlerine ek olarak yapılan ödemelere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. İşin gereği açısından deneyime ihtiyaç duyulmayan durumlarda tercih edilen personel bulma yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi personel envanterinin içerdiği bilgilerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi insan kaynakları yönetiminin fonksiyonlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi muhasebe bilgisinin kararları etkileme gücüne sahip olması gerektiğini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

18. İşletmelerin kısa vadeli borç ödeme gücünü ölçmek ve net çalışma sermayelerinin yeterli olup olmadığını saptamak için kullanılan oran grubu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. İşletmelerin belirli bir tarih itibarıyla sahip olduğu varlıkları ve bu varlıkların finansmanında kullanılan kaynakları bir arada gösterdiği için finansal durum tablosu olarak da adlandırılan finansal tablo aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin kullandıkları kısa vadeli finansman kaynaklarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Genel İşletme - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…