Google Adsense Kodu

2018-2019 – Denetim – Vize Sınavı

2018-2019 – Denetim – Vize Sınavı

1. Denetim riski aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi denetimin planlı bir şekilde yürütülmesinin nedenlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangileri esas muhasebe kanıtıdır?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi serbest muhasebeci mali müşavirlerinin görevleri arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

5. Denetçinin, bir işletmenin bölümlerince kurallara ölçütlere uyma ve uygulama derecesini belirlemesi ne tür bir denetimdir?

Doğru! Yanlış!

6. "_____________ bir denetim şirketine bağlı olarak veya kendi başına denetim hizmeti veren kişidir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

7. Belirlenmiş hedeflerle bu hedeflere ulaşmak için kullanılan kaynakların birbirine oranına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. "Krizin tüm dünyayı ve şirketleri kapsadığı bir ortamda ayakta kalabilmek, kâr edebilmek, pazar payını kaybetmemek veya artırmak için en büyüğünden en küçüğüne kadar tüm şirketler için ____________ bir zorunluluk haline gelmiştir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdaki denetim türleri ve açıklamalarının doğru eşleştirmesi aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi tözel test gruplarından biridir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangileri iç denetim faaliyetinin temel işlevleridir?

Doğru! Yanlış!

12. "____________ bir hesap veya bir olgunun, finansal tablolara güvenen kullanıcıların kararlarını etkilemesidir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

13. İç kontrol sistemi tarafından zamanında engellenemeyen veya ortaya çıkarılamayan bir işlem sınıfı veya hesap kalanlarındaki bir yanlışlığın, diğer işlem sınıflarındaki veya hesap kalanlarındaki yanlışlıklarla bir araya geldiğinde önemli olabilmesi riskine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Şirketlerin hissedarları için değer yaratırken toplumsal değerleri yansıtan kanun ve düzenlemelere uyum gösterecek şekilde faaliyet göstermesini ifade eden kurumsal yönetimin odaklandığı ilke aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi iç denetimin nitelik standartlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi COSO kontrol modelinin bileşenlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

17. Belirli bir tarihte işletmenin varlıklarının yükümlülerinin ve öz kaynaklarının gerçekten var olup olmadığı ve kaydedilmiş olan işlemlerin gerçekten o dönemde meydana geldiğine ilişkin yönetim savı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Yönetim kurulunun tepe yönetim performansını bağımsız bir şekilde izlemesini ve tepe yöneticilerin hissedarlara karşı hesap verebilirliğinin temin edilmesini gerektiren kurumsal yönetimin odaklandığı ilke aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi kontrol ortamı unsurlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi varlıkların kötüye kullanılması ve hileli finansal raporlamayı doğuran koşullardan biri olan baskı unsurunda yer almaktadır?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Denetim - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…