Google Adsense Kodu

2018-2019 – Avrupa Birliği – Üç Ders Sınavı

2018-2019 – Avrupa Birliği – Üç Ders Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi 1950 yılında, Avrupa'nın savunulması amacıyla 100 bin askerden oluşacak bir Avrupa Ordusu kurulmasını önermiştir?

Doğru! Yanlış!

2. 1973 yılında Avrupa Parasal İşbirliği Fonu'nun kurulmasıyla uygulamaya konan ve 1979 yılında son verilen, Birlik içinde döviz kurlarında istikrarın sağlanmasını amaçlayan uygulama aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Doğru! Yanlış!

4. "_____________, olağan yasama usulü ya da özel yasama usulü aracılığıyla yasama işlevini Konsey ile birlikte yerine getirir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru olarak tamamlar?

Doğru! Yanlış!

5. Ortak paranın kullanıldığı ya da üye ülke paralarının sabit bir kurdan birbirine bağlandığı ekonomik bütünleşme aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi dış politikanın içeriğini belirleyen, zaman içinde değişim kaydedebilen unsurlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

7. Yayılma (spill över) kavramını kullanan bütünleşme kuramı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. "Avrupa Parlamentosu, Mavi Kart uygulamasıyla üçüncü dünya ülkelerinin vasıflı vatandaşlarını AB’de istihdam etmenin bu ülkelerin daha da yoksullaşmasına neden olabileceğine vurgu yapmıştır." Yukarıdaki paragrafta sözü edilen, yüksek nitelikli insanların bir ülkeden başka bir ülkeye göç etmelerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. "Bazı üye devletler bazı politika alanları bakımından dışta kalma imkânına (opt-out) sahiptir. Örneğin, ____________ yönünden Birleşik Krallık ve Danimarka, bu politika alanlarının dışında kalma imkanını kullanmaktadır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru olarak tamamlar?

Doğru! Yanlış!

10. Avrupa Polis Teşkilatı’nın kısaltması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Devlet veya hükümet başkanlarının katılımıyla oluşan, üye devletleri temsil eden, Birliğin en üst seviyede yetkili siyasi organı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Schuman Deklarasyonu ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

13. AB içinde işgücünün, sermayenin, malların serbest dolaşımını sınırlayan unsurları kaldıran ve kurucu antlaşmada ilk kez değişiklik yapan belge aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Belirli bir coğrafyada bulunan ülkeler arasındaki işbirliği ve yakınlaşma süreçlerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. AB ülkelerinde son yıllarda muhafazakar ve popülist radikal partiler tarafından dile getirilen, Müslümanlara yönelik korku, önyargı ve ayrımcılık içeren söyleme ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Dünyada en çok uluslararası kalkınma yardımı yapan kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. AB’nin tamamen NATO’dan bağımsız olarak gerçekleştirdiği ilk askeri operasyon aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. AB’nin Ortak Dış ve Güvenlik Politikası alanında kullanılan; kararların oybirliği ile alınmasını teyit ederken, karara katılmayan üye devletlere çekimser kalabilme hakkı tanıyan ilke aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Batı Avrupa Birliği'nin öncelikli amacı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. ABD, aşağıdakilerden hangisi ile komünizm tehlikesi altında bulundukları gerekçesiyle Türkiye ve Yunanistan’a toplam 400 milyon dolarlık askeri yardımda bulunacağını açıklamıştır?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Avrupa Birliği - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…