Google Adsense Kodu

2017-2018 – Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar – Vize Sınavı

2017-2018 – Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar – Vize Sınavı

1. Fon açığı veren birimlerle fon fazlası veren birimlerin karşılaştığı ve fon transferinin gerçekleştiği piyasalara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdaki yaklaşımların hangisinde iki düzenleyici kuruluş mali düzenleme ve iş yapısı düzenlemesini paylaşmaktadır?

Doğru! Yanlış!

3. Dünyadaki menkul kıymetler ve future piyasalarını regüle eden kurumların uluslararası bir organizasyonu olan IOSCO hangi yıl kurulmuştur?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi finansal sistemi oluşturan unsurlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Devletin finans piyasalarına sağladığı güvenceler hem finans kurumlan hem de yatırımcılar açısından aşağıdakilerden hangisini de beraberinde getirir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi hem fon sunanlara hem de fon talep edenlere hizmet vermekte olan finansal kurumların başlıca fonksiyonları arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi finansal kontratların özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Ödemenin ve teslimatın hemen ya da iki iş gününde yapıldığı piyasalara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Finansal piyasalara fon sunanların sundukları fon karşılığında fon talebinde bulunanlardan aldıkları varlıklara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Finans piyasalarının devletler tarafından düzenlenmesinin ilk nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye Değerleme Uzmanlar Birliği'nin (TDUB ) kuruluş amaçları arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

12. Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB ) A.Ş'nin faaliyete başladığı tarih aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi borsaların temel işlevlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi sermaye piyasalarının işleyiş kurallarını belirlemektedir?

Doğru! Yanlış!

15. İşlem görmesi uygun görülen finansal araçların belirli esaslar ve kurallar çerçevesinde alım-satımını sağlayan ve oluşan fiyatlarla, işlem bilgilerinin kamuya duyurulması ile yetkili olan kurumlar aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Borsada oluşan zararlar ya da nakit - dışı teminatların değerlerinin düşmesi sonucunda, başlangıç teminatının inebileceği en düşük seviyeye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Gayrimenkullere, gayrimenkule dayalı projelere veya sermaye piyasası araçlarına yatırım yapmak suretiyle faaliyet gösteren ve gelirleri kurumlar vergisinden istisna olan özel portföy yönetim şirketlerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Baz aldığı endeksin performansını yatırımcılara yansıtmayı amaçlayan ve payları borsalarda işlem gören yatırım fonu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Karşılaştırma ölçütünün ağırlıklı vadesi 45-90 gün olan fonlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Türkiye’de ihraç edilen menkul kıymetlere ISIN ve CİF kodunu aşağıdakilerden hangisi tahsis etmektedir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…