Google Adsense Kodu

2017-2018 – Küresel Pazarlama – Vize Sınavı

2017-2018 – Küresel Pazarlama – Vize Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangileri küreselleşmeyi hızlandıran etkenlerdendir?

Doğru! Yanlış!

2. "Özellikle işletmelerin farklı coğrafyalarda benzer ihtiyaçlara sahip müşteri grupları keşfettikleri ve bu bölgelerdeki fırsatları değerlendirebilecek kaynakları olduğu noktada ____________ başlar." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

3. İnsanların sınırsız ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanılan doğal kaynakların sınırlı olmasını konu alan küresel pazarlama olgusu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. 2010 yılı verilerine göre; aşağıdakilerden hangisi yabancı yatırım açısından en cazip olan ülkelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Kendi ülkesini diğerlerinden daha üstün / başarılı görme eğiliminde olan uluslararası pazarlama yönelimi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi küresel ticaretin artışını teşvik eden faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Anlaşmaya dâhil ülkeler arasında tarife engellerinin kalktığı, anlaşma dışında kalan üçüncü ülkelere karşı ortak bir gümrük tarifesinin uygulandığı ve bütün bunlara ilave olarak anlaşmaya taraf olan ülkeler arasında iş gücü ve sermaye dolaşımının serbest olduğu ticaret bloku türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Devletin rolünün büyük olduğu; ürün farklılaştırma, reklam, tutundurma gibi kavramların olmadığı ekonomik sistemlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Ticari müzakereler için forum oluşturma, ticari anlaşmazlıkları giderme, ülkelerin ticaret politikalarını izleme, gelişmekte olan ülkelere teknik yardım ve eğitim hizmetleri verme, diğer uluslararası kurumlarla iş birliği yapma gibi amaçlar taşıyan kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Malın değerinin belirli bir yüzdesinin alınarak hesaplandığı gümrük tarifesi türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Hofstede’nin eşitsizlik üzerine kurulu olan ulusal kültür boyutu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Kültürle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

13. Fonların ülkeler arasındaki akışını engelleyen politik risk unsuru aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi uluslararası pazarlardaki politik riskleri analiz etme yöntemlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Yüksek kontekst (bağlamlı) kültürlerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangileri dolaylı ihracat kanallarındandır?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangileri bir lisansın içerebileceği haklar arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

18. Belirli bir bölgede bir firmanın ürününü veya hizmetini satmak için verilmiş olan yasal izne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi yatırıma dayalı uluslararası pazara giriş stratejilerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi pazar potansiyeli göstergelerinden olan sosyo - kültürel faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Küresel Pazarlama - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…