Google Adsense Kodu

2015-2016 – Pazarlama İletişimi – Üç Ders Sınavı

2015-2016 – Pazarlama İletişimi – Üç Ders Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişim araçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Latince'deki ‘Communis’ kelimesinden türetilmiş olup, ortaklık ve paylaşma anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Clow ve Baack'e göre; aşağıdakilerden hangisi reklamın yapılma amaçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi mesajın dayanağı açısından sınıflandırdığımızda ortaya çıkan reklam türlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

5. Kaynak tarafından homojen nitelikler taşıdığı ve birlikte hareket ettiği varsayılan, ortak sorun ya da amaçları paylaşan ve ortak çıkarlarının bilincinde olan insan gruplarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerdeki değerlendirme sürecinin temel aşamalarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Geliştirilmiş bir satış sunuşunda aday müşterilerin belirli dürtülere benzer tepkiler vereceği varsayılarak, müşterileri satın almaya yöneltecek dürtüler üzerinde durulduğu satış sunuşuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi kişisel satış sürecindeki satın alma aşamasında yapılan satışçılık faaliyetlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

9. Satış tutundurma faaliyetleri aşağıdakilerden hangilerine yönelik olabilir?

Doğru! Yanlış!

10. Satış tutundurmanın faydalarıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi nihai tüketicilere yönelik satış tutundurma araçları arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıda verilen ürün yaşam süreci evreleri aşağıdaki seçeneklerin hangisinde birlikte ve doğru olarak (başlangıçtan sona doğru) sıralanmıştır?

Doğru! Yanlış!

13. Ürünün katmanlarının çeşitli düzeyleri vardır. Aşağıdakilerden hangileri ürünün sahip olduğu katman düzeylerindendir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangileri toptancıların özelliklerindendir?

Doğru! Yanlış!

15. Olay örgüsü ya da eserin kurgusu ile tam bir uyum içinde olan marka yerleştirme stratejisine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi sponsorluğun zayıf yönlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Kişisel sunum ya da gösteri yoluyla tüketicilere ürün ya da hizmetlerin evlerinde satışının gerçekleştirildiği doğrudan pazarlama medyasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama iletişiminin amaçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Mesaj stratejileri belirlenirken göz önünde bulundurulması gereken faktörlerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

20. Pazarlama iletişimi bütçesinin oluşturulmasında, karar alıcıların deneyimlerinin ve sezgilerinin temel alındığı yöntem, aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Pazarlama İletişimi - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…