Google Adsense Kodu

2017-2018 – Genel İşletme – Üç Ders Sınavı

2017-2018 – Genel İşletme – Üç Ders Sınavı

1. Bireylere gelişme çağlarında aileleri tarafından aktarılan, bireylerin kişiliklerinin ayrılmaz parçası olan ve değişimi çok zor, hatta mümkün olmayan değerlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi üretim faktörlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin iç çevresi içinde yer alan bileşenlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

4. Üretim miktarının sermaye miktarına bölümü ile elde edilen değere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Bir işletmenin yasal engel olmasa bile toplum ve paydaşlarının beklentilerine uygun, doğru faaliyetlerine işaret eden sorumluluk türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Petrol üretim tesislerinin petrol kuyularına yakın yerlerde kurulması, kuruluş yeri seçimini etkileyen faktörlerden hangisinin kapsamına girer?

Doğru! Yanlış!

7. Karar vericiden beklenen, her karar seçeneğinin tüm kesimler üzerindeki etkisini göz önüne alması ve çoğunluğun en yüksek tatmini için uygun olanı seçmesini savunan etik yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. İşletmenin kendi pazarı içinde nüfuz ve etkililiğini artırarak genişlediği, fabrika sayısını artırarak, yeni şubelerini farklı yerlere açarak gerçekleştirdiği büyüme türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Bireyin aldığı kararın ahlaki açıdan yanlış, yasa dışı veya etik dışı olması durumuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Bir ihtiyacı teşhis ederek, işi fikre dönüştüren ve gerekli riskleri üstlenerek ticari işletme kuran kişiye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Bir organizasyonda her astın sadece bir üstten emir alması ve sadece bir üste karşı sorumlu olması aşağıdaki yönetim ilkelerinden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Ürünlerin üreticilerden tüketicilere akışını yönlendiren kişi ya da örgütlerin oluşturduğu sisteme ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Amaçlar ile bu amaçlara ulaştıracak araçların ve olanakların seçimi veya belirlenmesi şeklinde ifade edilen yönetim fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Dağıtım kanalında bir ya da birkaç basamağın ortadan kaldırılmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi tek kullanımlık plan türlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi varlıkların yüzde kaçının yabancı kaynakla finanse edildiğini gösterir?

Doğru! Yanlış!

17. Mobilya, elektronik eşya veya giyim eşyaları gibi ürünler, aşağıdaki ürün türlerinden hangisinin kapsamına girer?

Doğru! Yanlış!

18. İşletmelerin adil ücret belirleyebilmek için yaptıkları çalışmayı ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi insan kaynaklarının fonksiyonlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. İşletmenin belirli bir tarih itibarıyla sahip olduğu varlıkları ve bu varlıkların finansmanında kullanılan kaynakları bir arada gösterdiği finansal durum tablosuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Genel İşletme - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…