Google Adsense Kodu

2016-2017 – Birey ve Davranış – Üç Ders Sınavı

2016-2017 – Birey ve Davranış – Üç Ders Sınavı

1. Duygular ve bedensel davranışların aynı anda ortaya çıktığı duygu kuramı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Gelişim psikolojisinde iki farklı değişkenin arasındaki ilişkiyi gösteren yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Bireyin yasalar ve ahlaka uygunluk kavramları arasında ayrım yapabildiği, kendi oluşturduğu içsel kriterlerle doğru ve yanlışı tanımlar hale geldiği ahlak gelişim aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Gereksinimler hiyerarşisi aşağıdaki bilim insanlarından hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

5. Hiçbir fizyolojik etkisi olmamasına rağmen ilaç sanılarak içilen haplar yoluyla hastaların tedavi gördüklerine inanmalarına ve iyileşme göstermelerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Bazı insanların yaşadıkları olumsuz olayları hatırlamaması ve bilinçdışına itmesi durumunu aşağıdaki savunma mekanizmalarından hangisi açıklar?

Doğru! Yanlış!

7. Kaynağı belirsiz üzüntü, nedeni belirgin olmayan korku ya da temel bir ihtiyacın karşılanmamasında meydana gelen endişe durumuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi kişilik ölçme ve değerlendirme tekniklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Annesine kızıp arkadaşını tersleyen bir kişinin durumu hangi savunma mekanizması ile açıklanabilir?

Doğru! Yanlış!

10. Kişinin çevre ile etkileşimini Albert Bandura aşağıdaki kavramlardan hangisiyle tanımlar?

Doğru! Yanlış!

11. Bazı sosyal grupların üyelerine karşı, bu grup üyelikleri temelinde geliştirilmiş olumsuz tutumlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Sürekli alınan bir ilaç ya da kimyasal bir maddenin beyinde zedelenme ve işlev bozukluğu oluşturması durumu aşağıdaki hastalıklardan hangisine yol açmaktadır?

Doğru! Yanlış!

13. Beyne kısa elektrik akımının uygulandığı ve daha çok ağır depresyonda son çare olarak kullanılan biyolojik temelli tedavi yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi tutumların işlevlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi dissosiyatif bozukluklardan biridir?

Doğru! Yanlış!

16. Lipmann tarafından 1922 yılında literatürde ilk kez kullanılan ve o dönemde “zihindeki resim” olarak tarif edilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Yükseklik ile ilgili fobiye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Korku ve kaygıya neden olan uyaran ile yeni bir davranımın dereceli olarak bağlantısını kurarak kişinin korku ve kaygısını azaltmak için kullanılan davranış tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi davranışçı terapilerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Sosyal bilginin fark edilmesi, yorumlanması, hatırlanması ve sonrasında kullanılması süreci aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Birey ve Davranış - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…