Google Adsense Kodu

2017-2018 – Devlet Bütçesi – Vize Sınavı

2017-2018 – Devlet Bütçesi – Vize Sınavı

1. Devlet hizmetlerinin gerektirdiği maliyetleri vergilerle veya borçlanmayla karşılanması tartışması aşağıdaki bütçe işlevlerinden hangisi ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

2. Osmanlı kaynaklarında devlet bütçesi anlamında kullanılmayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi devlet bütçesinin ekonomik istikrar işlevi kapsamında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

4. Bütçe işlemlerinin yasalara, tüzüklere uygun yapılması ve uygun olmayanların cezalandırılması aşağıdaki bütçe işlevlerinden hangisi ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

5. Sadece demokratik ülkelerde geçerli olan bütçe işlevi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Yasama organının, bütçe ile ilgili kendisine ait hak ve yetkileri kullanmaya ve bütçe işlemleri yapmaya yürütme organına yetki vermesi aşağıdaki bütçe ilkelerinden hangisinin kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

7. Kamu giderlerinin gayrisafi olarak bütçeye kayıt edilmesi aşağıdaki bütçe ilkelerinden hangisinin ön koşuludur?

Doğru! Yanlış!

8. Bütçelerin basit özetlerinin çıkarılması aşağıdaki bütçe ilkelerinden hangisinin bir gereğidir?

Doğru! Yanlış!

9. Bütçelerde samimiyet ve doğruluk ilkelerine uyulduğunu gösteren bütçe ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi mali saydamlık ilkesini sağlamaya çalışan IMF’nin "İyi Uygulamalar Tüzüğü" nde yer almaz?

Doğru! Yanlış!

11. Kamu kurumlarının her yıl yapacağı işleri tekrar tekrar açıklamasını gerektiren bütçeleme sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi PPBS'nin (Planlama Programlama Bütçeleme Sistemi) program bütçeden farklılıklarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Performans bütçe sisteminde bütçe hazırlıklarında ilk aşama aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Devletin bir yıl sonra neler satın alacağı ve bunlar için ne kadar ödeme yapacağını dikkate alan bütçe sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Polis devriye hizmetlerinde, gezilecek devriye başı maliyetlerden yola çıkarak yıllık kaynak ihtiyacını belirlemeye çalışan bütçeleme sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Kamu hizmetlerin maliyetlerini parasal olarak ancak faydalarını belirli bir teknik birimle ifade eden program analiz tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Politika ve program analizlerinde girdilerle çıktıları dikkate alan karar alma yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Delphi tekniği aşağıdaki tahmin yöntemlerinden hangisinde kullanılır?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi program ve politika analizlerinde ortaya çıkabilecek sorunlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi nedensel tahmin tekniklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Devlet Bütçesi - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…