Google Adsense Kodu

2017-2018 – Devlet Bütçesi – Üç Ders Sınavı

2017-2018 – Devlet Bütçesi – Üç Ders Sınavı

1. Devletin bir yıl sonra neler satın alacağı ve bunlar için ne kadar ödeme yapacağını dikkate alan bütçe sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Devlet hizmetlerinin gerektirdiği maliyetleri vergilerle veya borçlanmayla karşılanması tartışması aşağıdaki bütçe işlevlerinden hangisi ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

3. Politika ve program analizlerinde girdilerle çıktıları dikkate alan karar alma yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Yasama organının, bütçe ile ilgili kendisine ait hak ve yetkileri kullanmaya ve bütçe işlemleri yapmaya yürütme organına yetki vermesi aşağıdaki bütçe ilkelerinden hangisinin kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

5. Döner sermayeli işletmeler, bütçe kanununda yer alan hükümler çerçevesinde aylık gayri safi hasılatlarının yüzde kaçını genel bütçeye aktarırlar?

Doğru! Yanlış!

6. Sağlık Bakanlığı aşağıdaki kuruluşların hangisinin içinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

7. Genel bütçeli ve özel bütçeli kuruluşların kapasitelerinin atıl kaldığı zamanlarda özel mal ve hizmetler üretebildikleri kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi genel bütçeli kuruluşların ortak özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Bütçe ödeneklerinin hangi kaynaktan karşılandığını gösteren sınıflama türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Bütçe ödeneklerinin hangi kaynaktan finanse edildiğini gösteren sınıflama aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Analitik bütçe sınıflamasından önceki dönemlerde uygulamada eksikliği hissedilen sınıflama türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi ekonomik sınıflama içerisinde yer alan yedek ödeneklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Gelecek üç yıla ilişkin kamu gelir ve gider tahminlerini içeren belge aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Bütçeyle ödenek tahsis edilen her bir harcama biriminin en üşt yöneticisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. TBMM Genel Kurulunda Başbakanlığın ödeneklerini 10 milyon Türk Lirası arttırmayı amaçlayan değişiklik önergesi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi bütçe kanununa ekli 'C' cetvelinin kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

17. Kamu Mali Yönetim Kanunu'nda yer alan “Mali yıl sonunda kullanılmayan ödenekler iptal edilir.” hükmünün istisnası olan ödenek türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Örtülü ödeneğin genel bütçe ödeneğine oranı binde kaçtır?

Doğru! Yanlış!

19. Cumhuriyetin ilk yıllarında uygulanan, eski adı “tahsisatı mesture” olan ödenek türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. TBMM tarafından bütçe kanunu ile verilmeyen ancak sonrasında kesin hesap kanunu ile verilen ödenek türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Devlet Bütçesi - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…