Google Adsense Kodu

2016-2017 – Proje Yönetimi – Final Sınavı

2016-2017 – Proje Yönetimi – Final Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi proje süreç gruplarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi paydaşların belirlenmesi sürecinin çıktılarından biridir?

Doğru! Yanlış!

3. RACI matrisinde A harfi aşağıdakilerden hangisini temsil eder?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi proje sınıflandırma ölçütlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. "ÖNEMLİ Projesinin yürütülmesi esnasında proje ekip lideri Tarık rahatsızlanır ve bu nedenle projeye önemli bir süre devam edemez. Tarık sevilen bir liderdir bu yüzden kısa zaman içinde yerine projeye bir lider atanmaz. Ekip liderinin yokluğunda ekibin diğer üyeleri Tarık’ın sorumluluklarını aralarında paylaşırlar ve Tarık'ı ziyaret edip projenin beklenenden de hızlı bir şekilde ilerlediğini sonuçlarıyla birlikte paylaşırlar. Tarık bu durumu gördüğünde çok duygulanır ve ekibini gönülden tebrik eder." Yukarıda anlatılan örnek durum etkin bir ekibin hangi karakteristiğini göstermektedir?

Doğru! Yanlış!

6. Proje ürününün üretilmesinde projede tam zamanlı olarak çalışan işçilerin maaşları hangi maliyet türüne girer?

Doğru! Yanlış!

7. "Belirli bir işin 20 saat işçilik gerektirdiğini ve işçilik saat ücretinin 50 TL olduğunu ve gereken hammadde-malzeme maliyetinin 800 TL olarak belirlendiğini kabul edelim. Dolaylı işçilik gibi genel üretim maliyetlerinden de doğrudan işçilik maliyetlerinin %50’si oranında pay verileceğini varsayalım." Bu durumda işin toplam maliyeti kaç TL'dir?

Doğru! Yanlış!

8. “Ekip üyesinin ekibin diğer üyeleri ile uyumu ve takımla birlikte çalışabilme yeteneği” proje ekibinin seçiminde aşağıdaki kriterlerden hangisi kapsamında değerlendirilir?

Doğru! Yanlış!

9. Yapılan her işi kontrol etmek isteyen, sürekli ekibini kontrol eden, bir iş iyi gitmediğinde kızan ve görevi alıp kendisi yapmaya kalkan yöneticinin yönetim stili aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi kalite güvencenin uygulanması sürecindeki girdilerden biridir?

Doğru! Yanlış!

11. Proje yönetim planı ile proje faaliyetlerinin performansını yeniden düzenleyen faaliyetlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Bir proje için bütçelenen fiyat 120, gerçekleşen fiyat 90 ve gerçekleşen miktar %90 ise fiyat sapması değeri aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. PMBOK'a göre aşağıdakilerden hangisi proje izleme ve kontrol grubunda yer alır?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi izleme ve kontrol sürecinde genel olarak proje yöneticisinin karşılaşacağı süreçlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Bir faaliyet ya da iş kırılım yapısı bileşeni için gerçekleştirilecek çalışmalara tahsis edilen onaylanmış bütçeye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Projelerin küçük parçacıklara bölünerek, bu parçaların kapatılmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi nihai proje raporunda yer alması beklenen ana başlıklardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Bir proje yönetim sürecinde problemlerin ortaya çıkma nedenlerine ilişkin bilgi ve bulgular hangi belgede yer alır?

Doğru! Yanlış!

19. Bir projede tüm anlaşmalar ne zaman tamamlanır?

Doğru! Yanlış!

20. Eğer gerçekleşirse “zaman, maliyet, kapsam veya kalite” gibi en az bir proje hedefini olumlu veya olumsuz etkileyen belirsiz olay veya durumlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Proje Yönetimi - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın…
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir… Yolun açık, başarıların daim olsun…