Google Adsense Kodu

2016-2017 – İktisada Giriş I – Üç Ders Sınavı

2016-2017 – İktisada Giriş I – Üç Ders Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi üreticilerin fiyat değişmelerine karşı duyarlılığını ölçer?

Doğru! Yanlış!

2. Mal ve hizmet üretmek için gerekli fiziksel ve zihinsel çalışmalara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Belirli bir zaman diliminde, bir maldan bir birim daha fazla tüketilmesi sonucunda, toplam faydada ortaya çıkan değişmeye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Veri bir fiyat düzeyinde arz edilen mal miktarının talep edilen mal miktarından fazla olması durumuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Tercih yapmak ya da karar almak zorunda olan bir iktisadi birimin kendi hedefine uygun biçimde hareket etmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Çapraz fiyat talep esnekliğinin formülü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Gelir artıkça talebi azalan ve gelir azaldıkça talebi artan mallara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi, diğer faktörler sabit iken, yüksek fiyat düzeylerinde talep edilen mal ve hizmet miktarının az olduğunu; düşük fiyat düzeylerinde ise talep edilen mal ve hizmet miktarının yüksek olduğunu ifade eder?

Doğru! Yanlış!

9. Serbest piyasa sistemine genellikle ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Alıcı ve satıcıların karşı karşıya gelerek değişim işlemini gerçekleştirdikleri ortama ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Devletin mal ve hizmet miktarını sınırlayarak, tam rekabet koşullarında oluşmuş olan piyasa fiyatını üreticilerin lehine artırması yönündeki politikaya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Tüketicinin bir mal için ödemeyi arzu ettiği fiyat ile gerçekte satın aldığı fiyat arasındaki farka ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi aynı zamanda ölçek eğrisi olarak adlandırılır?

Doğru! Yanlış!

14.

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi tam rekabetçi firmanın uzun dönem denge koşulunu ifade eder?

Doğru! Yanlış!

16. Ölçek ekonomileri sonucunda oluşan monopole ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Oligopol piyasası ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

18. Monopolcü firma ürettiği malın ilk 25 birimini 50 TL’den, sonraki 25 birimini 40 TL’den ve daha sonraki 25 birimini de 30 TL’den satıyorsa aşağıdaki fiyat farklılaştırması türlerinden hangisini uygulamaktadır?

Doğru! Yanlış!

19. Sabit maliyetli endüstrilerde uzun dönem arz eğrisinin esnekliği nasıldır?

Doğru! Yanlış!

20. Tam rekabetçi firmanın uzun dönemdeki üretiminin, uzun dönem ATC eğrisinin minimum noktasında gerçekleşmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - İktisada Giriş I - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı emlak-ilan-kat-mulkiyeti-sorunlari-1.png