Google Adsense Kodu

2016-2017 – Birey ve Davranış – Vize Sınavı

2016-2017 – Birey ve Davranış – Vize Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi içsel kaynaklı ödüllerden biridir?

Doğru! Yanlış!

2. Duyguların ve bedensel davranışların aynı anda ortaya çıktığını savunan duygu kuramı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Maslow’un gereksinimler hiyerarşisinin en üst basamağında yer alan ve kişinin potansiyellerini ortaya koyma becerisini niteleyen gereksinim aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerin hangisinde duygu-heyecan sürecinde yaşanan düzeyler birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi Plutchik tarafından ortaya konulan, bireylerin uyum sağlayıcı davranışlarını güdüleyen temel duygulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi sosyal güdülerden biridir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi sempatik bölümün korku ya da öfke duygu sürecinde harekete geçirdiği yapılar içerisinde yer almaz?

Doğru! Yanlış!

8. Bireylerin yüksek bir yerden yamaç paraşütü ile atlama gereksinimleri aşağıdaki kuramların hangisi ile açıklanabilir?

Doğru! Yanlış!

9. Başarılı bir öğrencinin öğretmenin kendisini tahtaya kaldırınca çok heyecanlanması ve başarı sergileyememesi durumu aşağıdakilerden hangisiyle açıklanır?

Doğru! Yanlış!

10. Bir kişinin tiksinince yüzünü buruşturması aşağıdaki jest ve mimik türlerinden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

11. Çocuk yetiştirmede çocuğa aile içinde önem verildiği, çocuğun ihtiyaçlarının titizlikle karşılandığı, çocuğun neleri yapıp neleri yapamayacağının belirlendiği otorite kullanma biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi gelişim sürecini etkileyen çevre faktörünün unsurlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Tarihsel olarak doğum yılları aynı döneme denk gelen insanlar grubu aşağıdaki kavramlardan hangisiyle adlandırılır?

Doğru! Yanlış!

14. 2, 4 ve 9 yaşlarındaki bir grup çocukta uygulanan testler aracılığıyla veriler toplanarak aralarındaki farkların kıyaslanması ve gelişim süreci hakkında çıkarımlar yapılması aşağıdaki araştırma desenlerinden hangisini tanımlar?

Doğru! Yanlış!

15. Ergenlik dönemindeki bireylerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi Erikson’un kişilik gelişim dönemeçlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi Büyük Beşli olarak adlandırılan kişilik özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Atletik görünüme sahip, spor ve serüveni seven acıya ve sıkıntıya dayanıklı insan tipi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Yaşanılan bir olay ya da algıya bağlı olarak bilinç düzeyine çıkan bastırılmış düşünceler ve unutulmuş yaşantıların saklandığı bilinçdışım Cari Gusteve Jung aşağıdakilerden hangisiyle adlandırmıştır?

Doğru! Yanlış!

20. Bireylerin belli durumlara yönelik tepkilerinin, duygu ve düşüncelerinin standart bir sürece göre uygulanıp puanlandığı yazılı testler kişilik ölçme değerlendirme tekniklerinden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Birey ve Davranış - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…