Google Adsense Kodu

2016-2017 – Birey ve Davranış – Final Sınavı

2016-2017 – Birey ve Davranış – Final Sınavı

1. Bedenin gereksinimleri ile ilgili olan ve toplumsal nitelikli olmayan jest ve mimikler aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi güdülenme kuramlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Normalde insanların korktukları için vücutlarında terleme ya da titreme yaşadıkları düşünülür. Bu durumun tam tersi olduğunu ileri süren kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi uyarıcı kaynaklı güdülerden biridir?

Doğru! Yanlış!

5. Bireyin farkında olmadığı ama kolaylıkla hatırlayabileceği bilgilerin oluşturduğu yapı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Freud’a göre düşünme ve akıl yürütme süreçlerinin kontrolünü sağlayan aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi ergenlik döneminden etkilemez?

Doğru! Yanlış!

8. Benmerkezci düşüncenin en önemli özellik olarak ortaya çıktığı gelişim dönemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Vücudun çeşitli kimyasallarla stres yaratan duruma bir şekilde uyum sağlamaya çalıştığı genel uyum sendromu ile ilgili evre aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Kişide düşünme tarzında bozulmaların meydana geldiği, halüsinasyonlar, sanrılar ve tuhaf konuşmalar şeklinde gerçekleşen psikoz çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi dışa dönük yapıdaki kişilerin özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi kişilik bozukluklarından biridir?

Doğru! Yanlış!

13. İş yerinde patronun maaşları geç vermesi sonucunda patronuna sinirlenen kadının eve geldiğinde öfkesini çocuğuna yöneltmesi aşağıdaki savunma mekanizmalarından hangisine örnektir?

Doğru! Yanlış!

14. Bireyin kişisel reddedilme, kayıplar, başarısızlıklar gibi yaşadığı durumlar nedeniyle bir anda tüm belleğini kaybetmesi olarak açıklanan dissosiyatif bozukluk aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Zihinsel bozuklukların, normal gelişim ve büyümeyi engelleyen çevresel faktörler dolayısıyla ortaya çıktığı görüşüne dayanan ve temel amacı danışanların kişisel gelişimlerinin önünü açmaya yardımcı olmak olan terapi türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi otoriteryen kişilik kuramındaki boyutlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi mesaj öğrenme yaklaşımındaki ikna sürecinde bulunan öğelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi biyolojik temelli terapilerden biridir?

Doğru! Yanlış!

19. Varsam, hezeyan gibi şizofreniye ait semptomları etkin bir şekilde hafifleten ilaç grubu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Genellikle birisi ya da bir şey hakkında vaktinden önce ya da erken ifade edilmiş, olgunlaşmamış düşüncelere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Birey ve Davranış - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…