Google Adsense Kodu

2015-2016 – Tedarik Zinciri Yönetimi – Üç Ders Sınavı

2015-2016 – Tedarik Zinciri Yönetimi – Üç Ders Sınavı

1. Performans ölçüm sürecini düzenleyen, destekleyen araçlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Birden fazla ülkede şubeleri ve bağlı şirketleri olan, belli bir ülkede genel merkezi bulunan, şube ve bağlı şirketlerinin faaliyetleri bu merkez tarafından koordine edilen işletmelere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Herhangi bir firmanın yetkili satıcı ya da ithalatçı sıfatına sahip olmamasına rağmen piyasada mal satışı yapması ya da ithal etmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi işletmeleri uluslararası pazarlara iten nedenler arasında sayılamaz?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi tedarik zincirinde bütünleşmeyi artıran faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi kantitatif tahmin yöntemlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

7. Otomatik veri toplama sistemi olarak ya da otomatik kimlik numarası olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Kamçı etkisinin sonuçları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdaki satın alma kavramlarından hangisi satın alma faaliyetinde tedarikçinin alıcı gereksinimlerini karşılamada göstereceği esneklik derecesini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdaki depolama yaklaşımlarından hangisi verimli bir toplama ve paketleme işi sağlarken, bir başka yönteme göre daha fazla depo yeri gerektirir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi lojistik faaliyetlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Yüksek kapasite, düşük birim maliyet, güvenilirlik, uzun taşıma mesafeleri ve diğer taşıma modları ile bağlantı kurabilme gibi avantajları olan küresel yük taşımacılığı modu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi tedarik zinciri performans kriterlerinin ölçümü için gerekli ölçüm sınırlamalarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi tedarik zincirinin dağıtım ve lojistik sürecinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi tedarik zincirinde ortaklıklar ya da işbirliklerinde bulunan özelliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdaki işletim stratejilerinden hangisi, nihai ürünün pek çok türü olduğunda, işletme düşük düzeyde stok tutma isteği taşıdığında ve daha kısa sürede teslimat gerektiren durumlarda tercih edilen bir işletim stratejisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi tedarik zinciri performans ölçüm kriterlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi ünlü lojistik otoriteleri olan Donald Bowersox ve David Closs’ın bir lojistik sistem için tanımlamış oldukları operasyonel amaçlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi tedarik zinciri planlama aşamasında, tedarik zinciri bütünlüğünün sağlanmasında birleştirici bir tema görevini yerine getirir?

Doğru! Yanlış!

20. Tedarik zinciri boyunca ürünlerin ve hizmetlerin etkin akışını sağlayan teknolojilere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Tedarik Zinciri Yönetimi - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…