Google Adsense Kodu

2015-2016 – Küresel Pazarlama – Üç Ders Sınavı

2015-2016 – Küresel Pazarlama – Üç Ders Sınavı

1. Uluslararası pazarlama yönelimlerinden biri olan etnosentrik (ethnocentric) yönelimin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Malların, hizmetlerin, fikirlerin, sermayenin, teknolojinin, bilginin, kültürün ve bireylerin hızlı ve sürekli bir biçimde sınır ötesine akışına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. 1995 yılında Tarifeler ve Ticaret Genel Anlaşması’nın (GATT) yerini alan kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Ticaret blokları içinde en basit olanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangileri politik riski oluşturan faktörlerdendir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangileri işletmelerin ilişkileri sayesinde politik riskini etkileyebileceği taraflardandır?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangileri stratejik birleşme türlerindendir?

Doğru! Yanlış!

8. Montaj operasyonlarıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangileri işletmelerin küresel pazarlamada hedefe ulaşmak için kullanabileceği temel araçlardandır?

Doğru! Yanlış!

10. Ürünün ticarete konu olacak şekilde değerinin serbestçe belirlenmesine ve fırsat eşitliğinin oluşturulmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Bilimsel ve teknolojik araştırmalar sonucu ortaya konan bulgular aracılığıyla mevcut ürünleri, sistemleri ve toplumsal hizmetleri nicel ve nitelik olarak geliştirerek toplumsal faydaya dönüştürme sürecine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. İşletmelerin satışları ve kârlılığı üzerinde en doğrudan etkiye sahip olan unsur aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Bir ürünün, işletme tarafından dış pazarlarda aynı ürünün yerel pazardaki fiyatından daha ucuza satılmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. İşletmelerin dış pazarlarda kısa vadede mümkün olan en yüksek kârı elde etmek amacıyla mümkün olan en yüksek fiyatı uyguladıkları fiyatlama stratejisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi aracıların bağlılığının sağlanması ve motive edilmesi için kullanılabilecek araçlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Bir ürün veya hizmetin dağıtımında kanalda yer alan aracı sayısı ve buna bağlı olarak ortaya çıkan ilişki sayısına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangileri uluslararası pazarlar söz konusu olduğunda internetin aracı olarak rolünü ve genel olarak e-ticaret uygulamalarını karmaşıklaştıran koşullardandır?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi küresel reklamlardaki yaratıcılığın önündeki kısıtlamalardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Herhangi bir ürünün, hizmetin ya da fikrin bedeli ödenerek ve bedelin kim tarafından ödendiği anlaşılacak biçimde yapılan tanıtım faaliyetlerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. 2010 yılı verilerine göre; küresel reklam harcamaları içinde en büyük payı aşağıdaki sektörlerden hangisi almıştır?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Küresel Pazarlama - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…