Google Adsense Kodu

2015-2016 – İşletmelerde Sosyal Sorumluluk ve Etik – Üç Ders Sınavı

2015-2016 – İşletmelerde Sosyal Sorumluluk ve Etik – Üç Ders Sınavı

1. Hazcılık yaklaşımı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

2. Patricia VVerhane’a göre, bir grubun bir diğerinin çıkarını gözeterek davranmasının dayandığı temel aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi Toffler’a göre, insanın sorumsuzca davranmasının nedenlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

4. İş ahlakının tarihsel gelişimi göz önüne alındığında aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

5. Yönetenler ve yönetilenler arasındaki güç farkına yönelik algılamaları ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Yöneticilerin, bazı çalışanlardan işletme hakkındaki görüşlerini aldıkları halde diğerlerinin görüşlerini hiç almamaları örgütsel adaletin hangi biçimiyle ilgili sorundur?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi etik dışı örgütlerde sık rastlanılan konulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Etik davranışın merkezi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi yönetim kurullarının iş ahlakını kurumsallaştırmada yararlandıkları yöntemlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. İşletme normal faaliyetlerini yürütürken belli bir anda çeşitli plan, politika ve prosedürlerin uygulanması sırasında, çalışanların ve yöneticilerin örgüt kültürünü anlama ve yorumlamalarıyla ortaya çıkan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin etik kavramı ile ilişkisinden dolayı ortaya çıkmış olan uygulamalardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi etik olmayan faaliyetler sonucu ortaya çıkan problemlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Etik kodların çok önemli olmasıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

14. Etik kod oluşturmak için yapılması gereken ilkadım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdaki alanlardan hangisinde işletmeler çalışanlarına eğitim verirler?

Doğru! Yanlış!

16. Milli yapıyı, gelenek ve görenekleri yaşatarak, insanların kişiliğini geliştirerek onların iyi insan olmalarını sağlamayı amaçlayan faaliyetler bütününe ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Etik dışı davranışlardan biri olan rakipleri kötüleme, işletmenin hangi fonksiyonunun uygulanması sırasında karşılaşılan davranıştır?

Doğru! Yanlış!

18. İşletmecilikte üretim fonksiyonunun göreceli olarak denetiminin kolay olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. İşletmelerin ilk ahlaki sorumluluğu aşağıdakilerin hangisiyle ilgili olmaktadır?

Doğru! Yanlış!

20. Asimetrik bilginin etik açıdan sorun kaynağı olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - İşletmelerde Sosyal Sorumluluk ve Etik - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…