Google Adsense Kodu

2015-2016 – Genel Muhasebe II – Üç Ders Sınavı

2015-2016 – Genel Muhasebe II – Üç Ders Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi hisse senetlerinin sahiplerine sağladıkları haklar arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

2. "Peşin fiyatı 100.000 TL olan malların 3 ay vadeli satış fiyatı 130.000 TL' dir. İşletme bu malları 3 ay vadeli olarak C. işletmesinden satın almıştır. Mal alışı %10 KDV’ye tabidir." Bu bilgilere göre satıcı C. İşletmesine olan borç kaç TL' dir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi tahvilin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Sermaye şirketlerinde yasal yedekler ve statü yedekleri dışında şirket genel kuruluna yönetim kurulunun teklifi ve genel kurulun kararı üzerine ayrılan yedekler aşağıdaki hesaplardan hangisinde izlenir?

Doğru! Yanlış!

5. Dönem sonunda işletmenin bankalara olan nakit şeklindeki kredi borçları hangi finansal tabloda raporlanır?

Doğru! Yanlış!

6. Banka nezdinde güvenilirliği olan üçüncü bir kişinin imzası ile borçluya kefil olduğu, yani borçlunun borcunu ödemediği takdirde ödemeyi kefilin üstlendiği kredi türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi tahvile benzeyen tahvil türevleri olarak isimlendirilen menkul kıymetlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Tekdüzen Hesap Planında, Arama Giderleri Hesabı aşağıdaki hesap gruplarından hangisinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi duran varlıkların maliyetine eklenmesi zorunlu olan harcamalardan biridir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi ana faaliyet konusu dışındaki işlemlerden elde edilen gelirler arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi ödenmiş sermaye unsurlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. " A. işletmesinin 21/04/2015 tarihinde Ortaklara Borçlar hesabının kalanı 200.000 TL’ dir. İşletme aynı dönem içinde ilgili borçlara ilişkin faiz uygulamış ve ortaklardan alınan borçlara ilişkin hesaplanan faiz toplamı 10.000 TL ve işletmenin özsermayesi 50.000 TL’ dir." Bu bilgilere göre işletmenin örtülü sermayesi kaç TL’ dir?

Doğru! Yanlış!

13. “692 Dönem Net Kârı veya Zararı Hesabı” dönem sonunda alacak kalanı veriyorsa hangi hesaba devredilerek kapatılır?

Doğru! Yanlış!

14. "İşletmenin henüz faturası gelmemiş olan Aralık ayına ait elektrik kullanım bedelinin 250 TL olduğu öğrenilmiştir." Bu durumda yapılacak muhasebe kaydında aşağıdakilerden hangisi borçlu olarak kaydedilecektir?

Doğru! Yanlış!

15. Tekdüzen hesap planında aşağıdaki hesaplardan hangisi hem maddi duran varlıklar hem de maddi olmayan duran varlıklar içinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi özkaynakların unsurlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi borçlu cari hesap şeklindeki kredilerin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdaki işlemlerden hangisi bir işletmenin özkaynaklarında değişim yaratır?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Genel Muhasebe II - Üç Ders Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…