Google Adsense Kodu

2015-2016 – Denetim – Üç Ders Sınavı

2015-2016 – Denetim – Üç Ders Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi denetçinin nitelik örneklemesinde öncelikle belirlemesi gereken noktalardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Aynı türden birimlerin oluşturduğu ve hakkında bilgi edinilmek istenilen topluluğa ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi denetçinin uygulayacağı denetim yordamlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Veri tabanı uygulaması ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi raporlama standartlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. 1352104 Kodunun sağlama sayısı modulus 11’e göre aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Denetçi, müşteri işletmede bilanço tarihinden sonraki ilk aylarda yapılmış olan satış iadeleri ile ilgili aşağıdakilerden hangisini öncelikle düşünmelidir?

Doğru! Yanlış!

8. Denetçinin denetim sürecinde yeterli ve uygun denetim kanıtı elde ettiği ve sürecin sonunda bazı önemli yanlışlıklar bulunduğu, ancak bu yanlışlıkların finansal tablolarda yaygın etkisi olmadığı sonucuna vardığı durumlarda, denetçi raporunda aşağıdaki görüşlerden hangisini açıklar?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdaki hesaplardan hangisi işletmeye kaynak sağlanması ve geri ödemeler işlem döngüsü kapsamında denetlenecek hesaplardan biridir?

Doğru! Yanlış!

10. Denetçi önceki deneyimlerine dayanarak nakit ödemeler içinde birkaç alışılmamış büyük tutarlı ödeme bulunduğunun farkına varmıştır. İstatistiksel örnekleme kullanımında denetçinin en uygun yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi bir “ölçüt” değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Parasal birim örneklemesi (PBÖ) ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdaki belgelerden hangisinin satış ve tahsilat döngüsünün denetiminde incelenmesi gerekmez?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi COSO’nun kontrol eylemleri temel bileşeninin unsurlarındandır?

Doğru! Yanlış!

15. Denetçinin hataları bulma ve ortaya çıkarmada yetersiz kalması riskini veren eşitliğin formülü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi bağımsız denetim sürecinde; iç denetim işlevlerinin anlaşılmasında ve ön değerlendirilmesinde esas alman hususlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi bilgi teknolojileri ortamında özgül olarak tözel testleri gerçekleştirmek üzere tasarlanan ve denetçilerin gereksindiği belirli bilgi işleme işlevlerini yerine getirmek için düzenlenmiş bilgisayar programı veya programları dizisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Örgütsel faaliyetlerin sistematik bir biçimde incelenerek bu faaliyetler için kullanılan kaynakların etkinlik ve verimliliğe ilişkin sonuçlarının saptanmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Ücretler, satışlar, satın almalar, ödemeler, tahsilatlar, stoklar gibi işletmenin bilgisayarda yürütülen işlem döngülerine ilişkin uygulama yazılımlarına yerleştirilen kontrollerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangileri yeminli mali müşavirlerin yapabilecekleri işlerdendir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Denetim - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…