Google Adsense Kodu

2018-2019 – Davranış Bilimleri I – Yaz Okulu Sınavı

2018-2019 – Davranış Bilimleri I – Yaz Okulu Sınavı

1. "Asabiye" kavramı aşağıdaki düşünürlerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

2. Bir tür etnosantrik görüş olan ve Avrupalı olmayanları Avrupa ülkelerinin standartları ile değerlendirme anlamına gelen yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Bireyin içinde yaşadığı toplumun üyesi olduğu, onun bir parçası haline geldiği ve ona göre davrandığı sürece ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Ataerkilliği kültürün bir sonucu olarak gören feminist yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi nitel araştırma tekniklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

6. Durkheim'in intihar sınıflamasına göre, İkinci Dünya Savaşı'ndaki Japon pilotların kamikaze/intihar dalışları aşağıdakilerden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

7. İki ailenin karşılıklı olarak kız alıp vermesi şeklinde gerçekleşen geleneksel evlenme şekli aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Bir toplum içindeki temel kurumlardan en çok desteği alan ve temel inanç sistemlerini oluşturan kültür aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Bireylerin sosyal ilişkilerinin gerçekleştiği evlilik, kan bağı veya soy-sop ilişkilerine dayalı sisteme ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Kültürün özellikleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangileri bir toplumda nüfusun görünümünü etkileyen faktörler arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden tabakalaşmayı kavramlardandır?

Doğru! Yanlış!

13. "Hasan, patronunun isteği üzerine şirketin ödemesi gereken vergi tutarını düşük göstermektedir. Ayrıca Haşan patronundan gizli olarak şirketin hesabından zimmetine para geçirmektedir." Yukarıdaki bilgilere göre Hasan’ın işlediği suçlar aşağıdaki suç türlerinden hangisinin kapsamındadır?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdaki kavramlardan hangisi "Dünya Toplumu" anlayışına işaret eder?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi sosyalizmin temel özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Küresel köy kavramını ilk kez kullanan düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. "Karşı-kentleşme" nedir?

Doğru! Yanlış!

18. Kast sisteminde sistemin dışında olan kast aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Parsons’a göre aşağıdakilerden hangisi bütün sistemlerde bulunan zorunlu fonksiyonlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Suçluyu organik yapısı bakımından inceleyen teorik kriminoloji dalı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Davranış Bilimleri I - Yaz Okulu Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…