Google Adsense Kodu

2014-2015 – Türk Vergi Sistemi – Üç Ders Sınavı

LÜTFEN DİKKAT!!!

Bu “Sınav Testi”ndeki bazı sorular ile cevapları, testin hazırlandığı dönemde yürürlükte olan kanun ile kanunun diğer mevzuat hükümlerine hazırlanmıştır.

Daha sonraki dönemlerde, bu “sınav testi”ne konu olan kanun ile yine bu kanuna ait mevzuatlarında çeşitli değişiklikler yapılmış ise, testdeki bazı sorular ile cevaplarında da değişiklikler olacaktır.

Bu nedenle; şimdi yapacağınız sınav hazırlığı çalışmanızda bu “Sınav Testi”ndeki sorular ile cevapları günümüzde yürürlükte olan kanun ile bu kanunun mevzuatlarına göre doğruluğu tarafınızca tekrar “kontrol” edilerek teyit edilmesi sınav başarınız için oldukça önemli olmaktadır.

Ayrıca, bu dersinize ait “sınav test çalışması”nı ders kitaplarınızla birlikte yapmanız daha doğru olacaktır. Sınavlarınızda başarılı olmanız dileğiyle…

2014-2015 – Türk Vergi Sistemi – Üç Ders Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi ticari faaliyetlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. İlgili yılda dönem sonu öz sermayesi 200.000 lira, dönem başı öz sermayesi 100.000 lira olan Mustafa Eczanesi sahibi Mustafa Bey, yıl içinde işletmenin kasasına 20.000 lira daha nakit koymuş ancak yılsonuna doğru eşine mücevher almak için kasadan 10.000 lira çekmiştir. Şu halde eczanenin yılsonundaki toplam ticari kazancı kaç liradır?

Doğru! Yanlış!

3. Bilanço ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi vergilendirmede basit usulden faydalanamaz?

Doğru! Yanlış!

5. Ayla Hanım evde yaptığı börekleri çarşıdaki lüks pastaneye 60 Türk Lirasına satması halinde bunun üzerinden ödeyeceği stopaj kaç Türk Lirasıdır?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisinin gelirleri serbest meslek kazançlarına bir örnek değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Avukat Emre Bey bir dava nedeniyle almış olduğu 2000 Türk Liralık vekâlet ücreti üzerinden kaç Türk Lirası stopaj ödeyecektir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi Gelir Vergisi Kanunu’na göre ücret olarak nitelendirilemez?

Doğru! Yanlış!

9. Dar mükelleflerin sadece Türkiye’de elde ettikleri gelirler üzerinden vergi alınmasını kapsayan ilke aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Bir gelir vergisi mükellefi 2011 yılında elde ettiği gelirin vergisini hangi yılda öder?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdaki kurumlar vergisi mükelleflerinden hangisinin hukuki yapısı inançlı mülkiyet esası üzerine kurulmuştur?

Doğru! Yanlış!

12. Kurumlar Vergisi Kanunu’na göre sendikaların hukuki statüsü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi kurumlar vergisinde indirilebilecek giderlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdaki KDV istisnalarından hangisi kısmi istisna niteliğindedir?

Doğru! Yanlış!

15. Bay E, 1500 TL’ye telefon satın almış, satıcı %30 iskonto yapmıştır. E’nin ödeyeceği KDV tutarı ne kadardır?(KDV oranı %18)

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdaki kâğıtlardan hangisi damga vergisinden istisna edilmemiştir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi katma değer vergisi ile özel tüketim vergisi arasındaki farklılıklardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi özel tüketim vergisinin kabul edilmesiyle uygulamadan kaldırılan vergilerden biridir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi motorlu taşıtlar vergisinin kapsamında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdaki vergilerden hangisi vergi dairesi tarafından kendiliğinden tahakkuk ettirilir?

Doğru! Yanlış!

2014-2015 - Türk Vergi Sistemi - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…