Google Adsense Kodu

2013-2014 – Türk Vergi Sistemi – Vize Sınavı

LÜTFEN DİKKAT!!!

Bu “Sınav Testi”ndeki bazı sorular ile cevapları, testin hazırlandığı dönemde yürürlükte olan kanun ile kanunun diğer mevzuat hükümlerine hazırlanmıştır.

Daha sonraki dönemlerde, bu “sınav testi”ne konu olan kanun ile yine bu kanuna ait mevzuatlarında çeşitli değişiklikler yapılmış ise, testdeki bazı sorular ile cevaplarında da değişiklikler olacaktır.

Bu nedenle; şimdi yapacağınız sınav hazırlığı çalışmanızda bu “Sınav Testi”ndeki sorular ile cevapları günümüzde yürürlükte olan kanun ile bu kanunun mevzuatlarına göre doğruluğu tarafınızca tekrar “kontrol” edilerek teyit edilmesi sınav başarınız için oldukça önemli olmaktadır.

Ayrıca, bu dersinize ait “sınav test çalışması”nı ders kitaplarınızla birlikte yapmanız daha doğru olacaktır. Sınavlarınızda başarılı olmanız dileğiyle…

2013-2014 – Türk Vergi Sistemi – Vize Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı Devleti döneminde yalnızca Müslüman olmayan tebaadan alınan vergilerden biridir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi Türk vergi sisteminde harcamalar üzerinden alınan vergilerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi ticari faaliyetlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Bir kitapevinin ilgili yıl dönem başı bilançosuna göre aktif toplamı 50.000 Türk Lirası, borçlar toplamı 15.000 Türk Lirası, ayırdığı amortismanlar ise 5.000 Türk Lirası ise kitapevinin dönem başı öz sermayesi kaç Türk Lirasıdır?

Doğru! Yanlış!

5. Normal amortisman oranı % 30 olduğunda, azalan bakiyeler usulüyle amortismanda uygulanacak olan oran yüzde kaçtır?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi vergilendirmede basit usulden faydalanamaz?

Doğru! Yanlış!

7. Aliye Hanım evde ördüğü dantel örgüleri çarşıdaki büyük tuhafiyeci dükkânına 100 Türk Lirasına satarsa, bu satış için yapılacak stopaj kaç Türk Lirasıdır?

Doğru! Yanlış!

8. Pamuk tüccarı Ali Bey, ürettiği pamukları kendi tekstil atölyesinde kullanarak kıyafet üretip sattığında elde ettiği kazanç aşağıdaki gelir türlerinden hangisinin kapsamına girer?

Doğru! Yanlış!

9. Hayvancılıkla uğraşan bir mükellefin kazancının stopaj usulüyle vergilendirilebilmesi için en fazla kaç büyükbaş hayvanı olabilir?

Doğru! Yanlış!

10. Alabalık çiftliği olan Veli Bey’in 200.000 Türk Liralık balığı, borsada tescil ettirmeksizin tüccara satması halinde ödeyeceği stopaj kaç Türk Lirasıdır?

Doğru! Yanlış!

11. Eşi ev hanımı ve iki çocuğu olan ücretli Hasan Bey’in yararlanacağı asgari geçim indirim oranı yüzde kaçtır?

Doğru! Yanlış!

12. Brüt asgari ücretin 980 Türk Lirası olduğu 2013 yılında, iş adamı Ayhan Bey’in özel şoförünün aylık vergi matrahı kaç Türk Lirasıdır?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisinin gelirleri serbest meslek kazançlarına bir örnek değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Serbest meslek faaliyetinde ödemeler üzerinden yapılacak stopaj oranı yüzde kaçtır?

Doğru! Yanlış!

15. Gayrimenkul sermaye iratlarına ait yıllık beyanname izleyen yılın hangi ayında verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisinde ilke olarak muhtasar beyanname verme ve stopajı ödeme günleri sırasıyla birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

17. Mert hafta içi bir şirkette aylık 1500 Türk Lirası maaşla güvenlik görevlisi olarak çalışmakta, hafta sonları da kafede garsonluk yaparak ayda 500 Türk Lirası kazanmaktadır. 2012 yılı beyan sınırı 25.000 Türk Lirası ise Mert’in 2012 yılı için beyana tabi kazancı kaç Türk Lirasıdır?

Doğru! Yanlış!

18. Bir gelir vergisi mükellefi 2011 yılında elde ettiği gelirler için hangi yılda beyanname verecektir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi yürürlükteki gelir vergisi tarifesinde yer alan oranlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdaki gelir vergisi mükelleflerinden hangisinin geçici vergi verme yükümlülüğü yoktur?

Doğru! Yanlış!

2013-2014 - Türk Vergi Sistemi - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…