Google Adsense Kodu

Tüketici Davranışları – Çalışma Testi (2)

Tüketici Davranışları – Çalışma Testi (2)

1. Yemek zamanı geldiğini sahibinin çaldığı çan sesinden anlayan evcil bir hayvanın, anahtar sesi çıkarıldığında da yemek zamanı geldiğini zannederek koşması, tepkisel koşullanmanın hangi özelliğine karşılık gelir?

Doğru! Yanlış!

2. "Genelinde heyecanlı bir kişilik özelliği bulunan bir müşteri satın alacağı otomobil ile ilgili işlemler sırasında da heyecanlı davranmaktadır." Bu durum kişiliğin hangi özelliğinden kaynaklanmaktadır?

Doğru! Yanlış!

3. Bir kıyafet mağazasından alınan gömleğin çok kaliteli olduğunu fark edip mağazada satılan tüm ürünlerin kaliteli olduğuna inanılması hangi kavramın bir örneğidir?

Doğru! Yanlış!

4. Bir ya da birden çok çocuğa sahip karı kocadan oluşan aileye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi bilgi aramada kullanılan dışsal kaynaklardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi bir topluluk içinde birbirine göreceli olarak benzeyen, benzer değerleri, yaşam tarzları, ilgileri, refahı, statüsü, eğitimi olan gruplar olarak tanımlanmaktadır?

Doğru! Yanlış!

7. Kişiliğimizin görünen yanı hangi psikoanalitik terimi simgeler?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisini kişinin iç ve dış çevresiyle kurduğu, diğer kişilerden ayırt edici, tutarlı ve yapılaşmış ilişki biçimidir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdaki değişkenlerden hangisi Davranışsal Bakış Açılı Tüketim Modeli içinde yer almaz?

Doğru! Yanlış!

10. Reklamda kullanılacak öğelerden hangisi mesajın ciddi, esprili, akılcı, duygusal olmasını sağlar?

Doğru! Yanlış!

11. Siyasi partiler, ilişkinin yakınlık derecesine göre hangi grup çeşidine girer?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdaki pazarlama uygulamalarından hangisi değerlerin pazarlama uygulamalarındaki kullanım alanlarından biri olamaz?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi AIDA modelinin aşamalarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi kültüre ait bireylerin sözel olmayan davranışları olarak tanımlanan gelenek kavramına örnek olarak verilemez?

Doğru! Yanlış!

15. Tüketicilerin bir taraftan şekerin sağlık açısından zararlı olduğunu düşünmesi, diğer taraftan ise lezzetli tatlılar için şeker alma isteği duyması ne tür bir güdü çatışmasıdır?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi cep telefonu satın almaya giden bir tüketiciye satışçı teklifi ile kılıf satılması durumunu ortaya koyan plansız satın alma türüdür?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de yapılan sosyal sınıf araştırmalarının sayıca az olmasının nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi toplumun temel taşı ve çekirdeği olan ailenin, varoluş amacına uygun bütüncül yaklaşımla mevcut temel işlevleri arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

19. Bir ürün satın alırken riskleri azaltma amacı dışında birlikte zaman geçirme gibi sosyal güdülere de sahip olan danışma grubuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Bireyin sosyal hiyerarşide belirli ölçütlere göre derecelenmesi hangi kavram ile ifade edilmektedir?

Doğru! Yanlış!

2012-2013 - Tüketici Davranışları - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…