Google Adsense Kodu

İnsan ve Toplum Felsefesi – Çalışma Testi (2)

İnsan ve Toplum Felsefesi – Çalışma Testi (2)

1. Bir grupta kararların grup katılımıyla alınmasını sağlayan, grup içi etkileşimi ve iş bölümünü özgür kılan liderlik tipi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Ayna Benlik Kuramı aşağıdaki sosyal bilimcilerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

3. İzleyicilerin / okuyucuların metinleri oluşturulan anlamı kabul ederek okumaları aşağıdaki okuma türlerinden hangisiyle açıklanır?

Doğru! Yanlış!

4. Meydanın verdiğin mesajların, insanları çok kısa sürede ve güçlü bir şekilde etkilediğini; kitlelerin medya aracılığıyla kolayca manipüle edileceğini kabul eden model aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Medyanın sosyal düzen ve yapının korunmasındaki rolüne yoğunlaşan kitle iletişim yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Dijital ortamda erişim ve faydalanmaya ilişkin dünyadaki insanlar arasında oluşan uçurumu ifade etmek için kullanılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Toplumsal gruba ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

8. L. Althusser’e göre aşağıdakilerden hangisi devletin baskı aygıtlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

9. W. G. Sumner'a göre, insanların kendilerini ait hissettikleri gruba ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisinde toplumsal grup üzerine çalışan kuramcı ve çalıştığı kavram birlikte ve doğru verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

11. H. Lefebvre; mekanın fiziksel bir parça olarak kullanım değerinin ikinci plana itilerek üzerinden kar ve rant elde edilen bir araca dönüşmesi durumunu ifade etmek için kullandığı kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. E. Burgess’ın kent büyüme modeline göre birinci daireye (zone) ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

13. Türkiye’nin 1923-1950 dönemi kentleşmesi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi iklim değişikliklerinin göstergelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Ekosentrik etiğe göre aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

16. Sanayi kentlerine ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

17. Ekofeminizm yaklaşımına göre aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

18. Sanayi öncesi kentlerin ekolojik örgütlenme özellikleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

19. Çevre sorunlarının temelinde nüfus artışı ile yiyecek üretimi arasındaki orantısız ilişkinin olduğunu savunan çevrecilik yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Tek tanrılı dinlerde Yaradılış öyküsünde en saf ve etkin haliyle gözlenen etik anlayış aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - İnsan ve Toplum - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı test-yemek-aof-aof-2.png