Google Adsense Kodu

Davranış Bilimleri – Çalışma Testi (9)

Davranış Bilimleri – Çalışma Testi (9)

1. Aşağıdakilerden hangisi Amerikan Sosyoloji Derneği ( ASA )’nin 1997 yılında yayınladığı araştırma etik kurallarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Pozitivizmin kurucusu kimdir?

Doğru! Yanlış!

3. Bir araştırmacının "bir işletmede işçilerin teknolojik değişmelere gösterdikleri tepkileri onlarla birlikte çalışarak incelemesi" aşağıdaki araştırma tekniklerinden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdaki sınıflamalardan hangisi İbn-i Haldun’a aittir?

Doğru! Yanlış!

5. Bireyin içinde yaşadığı toplumun üyesi olduğu, onun bir parçası haline geldiği ve ona göre davrandığı sürece ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Durkheim’a göre "sosyal bağların çok sıkı olduğu toplumlarda daha yaygın olarak görülen intihar türü" aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi Marx’ın alt yapı kavramsallaştırması içinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

8. Sınıflar arasındaki güç mücadelesi ve birbirine tarihsel olarak karşıt olan hâkim ideolojiler üzerinde duran yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Sosyokültürel evrim sürecinin ilk aşaması olan toplumlar aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi sosyolojinin ilgi alanına giren konulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. "Afrika’daki geleneksel Ndbele kabilesindeki kadınların kıyafetlerinin temel parçası vücutlarına sardıkları battaniyedir. Böylece sıcak havada terleyen vücudun rüzgârla serinlediği ve battaniyeyle dolaşmanın rahatsız edici olmadığını söylüyorlar." Afrikalı Ndbele kadınlarının davranışını, o toplum içindeki değerler ve koşullarla birlikte anlayarak açıklamak kültürle ilgili aşağıdaki yaklaşımlardan hangisini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi modern aileye ait karakteristiklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi kültürel değişimi etkileyen önemli kaynaklardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Aynı sosyal grup içinden evlenmeye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Normlar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangileri birincil gruplar arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

17. Baba, oğul, torun gibi üç kuşağın bir arada yaşadığı aile modeline ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Karmaşık bir anlam ve davranış sistemi olan, bir toplum veya grubun yaşam biçimini ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. İç ve dış grup ayrımını yapan sosyolog kimdir?

Doğru! Yanlış!

20. Üyelerinin, toplumdaki ortak kültürü önemli ölçüde paylaşmasına rağmen gündelik yaşamda farklı inanç, pratik ve tarzları kabul ettiği kültür türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Davranış Bilimleri I - Vize Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…