Google Adsense Kodu

Çalışma Ekonomisi – Çalışma Testi (4)

Çalışma Ekonomisi – Çalışma Testi (4)

1. Ücret oranı arttığında birey aşağıdaki etkilerden hangisine bağlı olarak boş zaman talebini azaltır ve daha fazla çalışmayı tercih eder?

Doğru! Yanlış!

2. Neoklasik teorinin kabul etmediği ücret artışlarının işgücü verimliliğini artıracağını savunan teori aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Ekim 2016 itibarıyla Türkiye’deki istihdam oranı % kaçtır?

Doğru! Yanlış!

4. Emeğin fiyatı sabitken sermayenin fiyatı ucuzlarsa eş maliyet doğrusu ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

5. Beşeri sermaye modelinin geliştirildiği iktisat okulu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Genel ücret düzeyinin yalnızca sermayenin büyümesi veya işçi sayısının azalmasıyla artabileceğini savunan iktisadi düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Tam rekabet koşullarında ücretlerin arz ve talebe göre belirleneceğini ileri süren teori aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Genel amaçlı işyeri eğitimi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

9. Ücretlerin alt ve üst sınırları olduğunu ve fiili ücretin bu iki sınır arasında bir yerde oluştuğunu ileri süren teori aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Eğitim sistemini "bireylerin kapitalist toplumsal işleyişi içselleştirdikleri, böylece sistemin yeniden üretiminin sağlandığı devletin ideolojik bir aygıtı" olarak değerlendiren bilim adamı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. İşlerin alternatif çalışma alanlarında olmayan ve arzu edilmeyen özellikler taşıması durumunda bunu telafi etmek amacıyla işçilere yapılan fazla ödemelere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

Doğru! Yanlış!

13. Sendikanın direnme eğilimi ile grevin süresi arasında ters yönlü ilişki olduğunu ileri süren model aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. İşçi sendikalarının sadece işveren ve çalışanlar arasında değil işçiler arasında da kazanç ve kayıpları yeniden dağıtan örgütler olduğunu belirten bilim adamı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi pasif emek piyasası politikalarından biridir?

Doğru! Yanlış!

Doğru! Yanlış!

17. Parasal ücretlerle işsizlik oranı arasındaki ilişkiyi inceleyen iktisatçı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. İşsizlik türleri, süresi bakımından kısadan uzuna doğru sıralandığında aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi sendikaların zaman içinde güç kaybına uğramalarının nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. İşsizlik türleri arasında çözümü en zor olan aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Çalışma Ekonomisi - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…