Google Adsense Kodu

Avrupa Birliği-Türkiye İlişkileri – Çalışma Testi (21)

Avrupa Birliği-Türkiye İlişkileri – Çalışma Testi (21)

1. Aşağıdakilerden hangisi Temmuz 1947'de Marshall Planı ile ilgili olarak Avrupa'nın ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla, Avrupalı devletler tarafından oluşturulmuştur?

Doğru! Yanlış!

2. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yapılan düzenlemelerin temel konularından biri olan Almanya Sorunu aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak tanımlanmıştır?

Doğru! Yanlış!

3. "Avrupa Birliği’nin karar organlarının, Birlik Antlaşmalarının ve bu antlaşmaların verdiği yetkilere dayanarak çıkardıkları hukuk belgelerinin uygulamasında kullanacakları yetkiler, sonuç almak için gerekli “minimum düzeyi” aşmamalı ve üye devletlerin ulusal yetki alanlarına tecavüz etmemelidir." Yukarıda hangi kavramdan söz edilmektedir?

Doğru! Yanlış!

4. Bir AB Hukuku normunun (antlaşmalar, türev hukuk, sözleşmeler) kendisiyle çatışan ulusal norm yerine uygulanması aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanır?

Doğru! Yanlış!

5. Avrupa Parlamentosu üyeleri aşağıdakilerden hangisi tarafından seçilir?

Doğru! Yanlış!

6. Öğretide, “Birlik hukukunun bekçisi” olarak tanımlanan Avrupa Birliği kurumu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. İskandinav Para Birliği kaç yılında kurulmuştur?

Doğru! Yanlış!

8. Avrupa’da Birlik olma dönemini ifade eden süreç aşağıdaki antlaşmalardan hangisiyle başlamıştır?

Doğru! Yanlış!

9. ECU, Avrupa Para Sistemi'nde aşağıdakilerden hangisinin kısaltması olarak kullanılır?

Doğru! Yanlış!

10. Yeni işlevselci ve kurumsal federalist yaklaşımın öngördüğü aşamalar göz önüne alındığında; uyum anlaşmaları, ekonomik bütünleşme (spill-over) aşamalarından hangisinde gerçekleşir?

Doğru! Yanlış!

11. Avrupa Komşuluk Politikası’nın temel aracı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. AB tam üyelik müzakerelerine başlamanın ön koşulu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. AB’ye tam üye olmak isteyen ülkeler aşağıdakilerden hangisini benimsemek zorundadır?

Doğru! Yanlış!

14. Avrupa Birliği'nin "de facto" genişlemesi aşağıdakilerden hangisiyle gerçekleşmiştir?

Doğru! Yanlış!

15. AB genişlemeleri genellikle ülke grupları şeklinde gerçekleşmiştir. Aşağıdaki ülkelerden hangisinin AB’ye girişi yukarıda sözü edilen duruma istisna oluşturur?

Doğru! Yanlış!

16. Kurucu antlaşmalardan hangisinde yapılan değişiklik ile Avrupa Birliği tek tüzel kişilik olarak kabul edilmiştir?

Doğru! Yanlış!

17. “Birlik, Antlaşmalarda belirlenen hedeflere ulaşmak için, ancak üye devletler tarafından Antlaşmalarda kendisine verilen yetkilerin sınırları dâhilinde hareket eder.” cümlesi, aşağıdaki ilkelerden hangisini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

18. "Farklı üye devletlerden gelen Birlik vatandaşlarının, AB'de bir kamuoyu oluşturarak, Komisyon'un yetkisinde kalan konular ile ilgili tasarruf çıkarılmasını talep etmesi ilk kez Lizbon Antlaşması ile gelen bir yeniliktir." Yukarıda sözü edilen uygulamaya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Üye devletleri ilgilendiren ciddi suçların, terörizmin ve ortak bir çıkarı etkileyen suç türlerinin önlenmesi ve bunlarla mücadele edilmesi konusunda, üye devletlerin polis ve diğer kolluk kuvvetlerinin eylemlerini destekleyen birim aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. İngiltere’ye Brexit için referandum yolunu açan, bir üye devletin Avrupa Birliği'nden ayrılmasına ilişkin düzenleme, ilk kez aşağıdaki antlaşmalardan hangisi ile açıkça ortaya konmuştur?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Avrupa Birliği - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…