Google Adsense Kodu

2017-2018 – Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar – Üç Ders Sınavı

2017-2018 – Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar – Üç Ders Sınavı

1. Baz aldığı endeksin performansını yatırımcılara yansıtmayı amaçlayan ve payları borsalarda işlem gören yatırım fonu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi Almanya’da Maliye Bakanlığı’na bağlı, ayrı bir tüzel kişiliğe sahip ve düzenleyici otorite olarak görev yapan kurumlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

3. İhraç edilen varlığa dayalı menkul kıymetler karşılığında toplanan paralarla, varlığa dayalı menkul kıymet sahipleri hesabına inançlı mülkiyet esaslarına göre oluşturulan mal varlığına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi finansal sistemi oluşturan yardımcı kuruluşlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

5. İşletmelerin, ihraç ettikleri tahvillerin geri ödemesinde kullanmak üzere oluşturdukları fona ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdaki tahvil türlerinden hangisinde vade boyunca hiçbir faiz ödemesi yapılmaz?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi finansal varlıkların temel özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Opsiyonu satan tarafın, alan taraftan tahsil ettiği tutara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi ortaklar ve şirketi değerli kılan müşteriler arasındaki iletişimi en etkin şekilde sürdürmek için finans, iletişim, pazarlama ve menkul kıymet hukukunu entegre eden stratejik yönetim biçimidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi hissedarların ve yöneticilerin çıkarlarını gözeten, aynı zamanda diğer çıkar sahiplerinin haklarının da önemsendiği anlayışı ifade eder?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi insanları yanıltarak bir menkul kıymeti almaya veya satmaya yönlendirerek fiyatını yapay bir seviyede belirlemeye yönelik davranışları ifade eder?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi kamuyu bilgilendirme konusunda sorumlu olan taraflardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Türkiye'de bankacılığın tarihsel gelişimi göz önüne alındığında, 2002-2008 arası döneme ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi finansal piyasaların küreselleşme sürecine katkı yapan faktörlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

15. Tüccarların altınlarını teslim ettikleri tüccarlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. New York Borsası'nda menkul kıymet ihraç eden yabancı şirketler hangi ülkenin yasalarına uymak zorundadır?

Doğru! Yanlış!

17. 1980’ler sonrası dünya piyasalarının artan oranda küreselleşmesinin nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Türkiye’de bankacılık sisteminde kullandırılan kredi, şube sayısı ve aktif büyüklüğü gibi kriterler göz önüne alındığında en büyük paya aşağıdaki finansal kurumlardan hangisi sahiptir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi fonksiyonlarına göre bankalardan biridir?

Doğru! Yanlış!

20. Japonya'da yabancı menkul kıymetlerin işlem gördüğü piyasaya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…