Google Adsense Kodu

2017-2018 – Kamu Maliyesi – Final Sınavı

2017-2018 – Kamu Maliyesi – Final Sınavı

LÜTFEN DİKKAT!

Bu “Sınav Testi”ndeki bazı sorular ile cevapları, testin hazırlandığı dönemde yürürlükte olan Kanun ile kanunun diğer mevzuat hükümlerine göredir.

Şimdi yapacağınız sınav hazırlığı çalışmasında, bu dersinize ait sınav testine konu olan Kanun ile yine bu kanunun çeşitli mevzuatlarında zaman içerisinde çeşitli değişiklikler yapılmış olabileceğini de göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Bu nedenle, dersinize ait testteki bazı soruların cevaplarında da değişiklikler olacaktır.

Bu sebeple; “Sınav Testi”ndeki sorulara ait cevapların, günümüzde yürürlükte olan kanun ile bu kanunun mevzuatlarına göre doğruluğu, tarafınızca da tekrar “kontrol” edilerek teyit edilmeli ve ayrıca, bu dersinize ait sınav test çalışmasını mutlaka ders kitaplarınıza göre yapmalısınız. Sınavlarınızda başarılı olmanız dileğiyle…

1. Oylama konusunu, oylamaya katılan tüm kişilerin eksiksiz kabul etmesini gerektiren oylama kuralı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Bireylerin ortak malı aşırı kullanması sonucunda ortak malın zarar görmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Devleti, kendi irade, ehliyet, yetenek ve amaçları olan cisimleşmiş bir kişi ve milli bir ruh olarak gören, milli ruhu da, din, hukuk, bilim, sanat ve sanayi gibi özel alanlar olarak ifade eden devlet yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi genel yönetim kapsamı içinde yer almaz?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi sosyal transfer harcamaları arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi Kamusal Tercihler Kuramına göre devletin başarısızlık nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisinde kamu harcamaları, amaçlara yönelik hizmetler bazında sınıflandırılır?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi 5018 sayılı Kanun'un amaçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Kamusal malların finansmanındaki en önemli finansman aracı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Devalüasyon ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

11. Yeni bir park yapımı sonucunda o bölgedeki gayrimenkullerin değerinin artışı sonucunda gayrimenkul sahiplerinin yapmış olduğu ödeme aşağıdakilerden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

12. Bir hizmetin görülmesi, bir programın yürütülmesi gibi, belirli bir amacı gerçekleştirmek için, gerektiğinde kullanılmak üzere bir hesapta toplanan ve harcanan paralara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Kurumların hizmetleri için talep ettikleri ödenek miktarlarını belirten cetvel aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Yasama organının halk adına kamu gelirlerinin toplayıp, yine halk adına bu gelirleri harcamasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Türkiye'de mali yıl hangi tarih ile başlar?

Doğru! Yanlış!

16. Bütçe tasarısının görüşülebilmesi için bütçe komisyonunda iktidar gruplarından en az kaç üye yer almak zorundadır?

Doğru! Yanlış!

17. Faiz oranı yüksek olan tahvillerin daha düşük faizli tahvillerle değiştirilmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangileri dış borçlanma çeşitleri arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi borç yönetiminin amaçları arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

20. Kamu harcamalarının kamu gelirlerinden yüksek olması durumuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Kamu Maliyesi - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…