Google Adsense Kodu

2017-2018 – Halkla İlişkiler – Final Sınavı

2017-2018 – Halkla İlişkiler – Final Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi Grunig ve Hunt’ın halkla ilişkilerde ortaya koyduğu Basın Ajansı / Duyurma Modeli'nin en önemli amaçlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi halka ilişkilerde basınla kurulacak ilişkide öncelikli olarak kullanılacak araçlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi internet ortamında halkla ilişkiler faaliyetleri düzenlenirken bilinmesi gereken özellikler arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

4. Gündem Oluşturma Kuramı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerde asimetrik dünya görüşünün temellerini oluşturan özelliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkiler kampanyası gerçekleştirilirken yapılan taktik ile ilgili özelliklerden biridir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi çalışanlarla ilişkiler düzenlenirken kurulacak iletişimde göz önünde bulundurulması gereken ilkelerden biridir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi sponsorluğun halkla ilişkiler amaçları arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

9. “Dikkat çekici olaylar yaratarak medyanın ilgisini çekmek” özelliği Grunig ve Hunt tarafından ortaya konulan halkla ilişkiler modellerinden hangisini tanımlar?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama ve halkla ilişkiler arasındaki örgütsel ilişkiyi açıklayan modellerden biri olarak değerlendirilir?

Doğru! Yanlış!

11. Bir kurumun ilişki ağı içerisinde bulunduğu kişi ve kuruluşları kapsayan sermaye türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi Hartmann'a göre, teknolojik gelişmeler sonucunda pazarlama karmasının unsurları arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi Kotler’e göre kârlı müşteri ilişkilerinin yönetimini tanımlar?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi krizin özellikleri arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

15. Kurumsal itibar kavramı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi araştırma etiği ile ilgili tanımlanan kavramlar arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

17. Halkla ilişkiler, reklam ve propaganda arasında belli ayırt edici noktalar olmasına rağmen, hepsi için temelde ortak olan nokta aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi halka ilişkilerin akademik temelinin iletişimin gazetecilik dalından ayrılmasının en önemli nedenlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

19. Günümüz iş dünyasında toplumun genel iyiliğini temin edecek eylemler ve gönüllü ticari uygulamalar halkla ilişkilerin hangi stratejik uygulaması çerçevesinde değerlendirilir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Halkla İlişkiler - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…