Google Adsense Kodu

2017-2018 – Felsefe – Final Sınavı

2017-2018 – Felsefe – Final Sınavı

1. Nesnel hakikat, çıkar gözetmeyen bilgi, önyargısız kavrayış gibi kavramları eleştirel bir tarzda sorgulayan ve iktidar-bilgi kavramını geliştiren düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi yarar sağlayan bilgiyi doğru bilgi olarak görür?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangileri metafizik alanla ilgili sorulardandır?

Doğru! Yanlış!

4. Max Weber’e göre devletin en önemli özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi Kuhn’a göre bilimin tarihsel süreçteki evrelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi uygulamalı etik kapsamında değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisinde düşünürler ve devleti meşrulaştırma ölçütleri birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

8. İnsanın doğuştan getirdiği hiçbir düşünce olmadığını, çevrenin, yetişme koşulları ve deneyimin insanı bir bütün olarak şekillendirdiğini öne süren, liberalizmin ilk ve en önemli teorisyenlerinden olan düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Moral yargı ya da ifadelerin ahlaki hakikatleri ifade etmediği görüşünde olan, duygucu etiğin önde gelen temsilcisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Kolektif düzenin onun bir parçası olan bireyler arasında yapılmış, hemen tamamıyla iradi bir anlaşmaya dayandığını, politik otoritenin bireylerin rızasının bir sonucu olduğunu dile getiren bir kavramsal modeli ifade eden siyaset felsefesi anlayışı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Hastanın tedaviyi reddettiği ya da doktorun ağrı kesiciler hariç hastanın tedavisini sürdürmediği ötenazi türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Birtakım ahlaki olguların ahlaki failden bağımsız olarak var olduğunu öne süren görüş aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Platon'un sanat anlayışına göre, sanatsal faaliyeti belirleyen şey aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdaki düşünürlerden hangileri sanatta özcülük karşıtı bir anlayışı savunmuştur?

Doğru! Yanlış!

15. Öğrenciye kazandırılan bilişsel alışkanlıklarla öğretilen bilgi ve öğretim yöntemleri eğitim felsefesinin aşağıdaki temel boyutlarından hangisi ile ilişkilidir?

Doğru! Yanlış!

16. İdealist eğitim felsefesi aşağıdakilerden hangisine karsı çıkar?

Doğru! Yanlış!

17. Eğitime düşen şeyin, insanı akademik bilgi ve karakter gelişiminin unsurlarıyla donatmak olduğunu söyleyen eğitim felsefesi ve dayandığı teorik yaklaşım aşağıdakilerden hangisinde sırasıyla ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

18. Estetik niteliklerin nesnelerde olduğu görüşüne karşı çıkan ve estetik deneyimdeki etkilenimlerin nesnenin nitelikleriyle ilgili bilgi olmadığını savunan yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. ________ , öğrenci merkezli ilk eğitim anlayışıdır. Yukarıdaki ifadede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

20. Aristoteles’in, insanın anlaması, öğrenmesi ve bilme faaliyetini ifade etmek üzere kullandığı kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Felsefe - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…