Google Adsense Kodu

2016-2017 – Küresel Pazarlama – Üç Ders Sınavı

2016-2017 – Küresel Pazarlama – Üç Ders Sınavı

1. NAFTA'yı oluşturan ülkeler aşağıdakilerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

2. Dünya Ticaret Örgütü aşağıdakilerden hangisinin yerine geçmiştir (devamı olarak gündeme gelmiştir)?

Doğru! Yanlış!

3. Yabancılara ait işletmelerin çalıştığı sektörlerin yerel ülke firmalarının hizmet verebileceği sektörlere dönüştürülmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi doğrudan ihracat kanallarından biridir?

Doğru! Yanlış!

5. Bir ürün sınıfına karşı kültürden kültüre farklılık göstermeyen tüketici davranışlarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. İnsan ihtiyaçlarını karşılayan mal ve hizmetleri elde etmek gayesiyle yapılan her türlü çabaya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Bilimsel ve teknolojik araştırmalar sonucu ortaya konan bulgular aracılığıyla mevcut ürünleri, sistemleri ve toplumsal hizmetleri nicel ve nitelik olarak geliştirerek toplumsal faydaya dönüştürme sürecine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Avrupa’da ulaşım aracı olarak kullanılan ve üretilen bir motosikletin, Amerika’da eğlence aracı olarak üretilip satışa çıkarılması, aşağıdaki uluslararası pazarlarda uygulanabilecek temel ürün ve hizmet stratejilerinin hangisine örnek olarak verilebilir?

Doğru! Yanlış!

9. Yeni bir teknolojinin ortaya çıkması beklendiği için ürün yaşam döngüsünün kısa olması öngörüldüğü zaman uygulanması gereken (cazip olan) uluslararası fiyatlama stratejisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi ana işletmenin yurtdışındaki satış kuruluşlarına doğru olan ürün akışlarında makul kabul edilen fiyatların üzerinde transfer fiyatları verilmesinin nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Uluslararası pazarlarda fiyat tabanını aşağıdaki faktörlerden hangisi belirler?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangileri uluslararası pazarlarda fiyat belirlenirken dikkate alınan ürün alıcılarındandır?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi küresel pazarlardaki dağıtım yapılarıyla ilgili ölçütlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangileri aracıları motive etmek için kullanılabilecek yöntemlerdendir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangileri uluslararası pazarlar söz konusu olduğunda internetin aracı olarak rolünü ve genel olarak e-ticaret uygulamalarını karmaşıklaştıran koşullardandır?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi yerel pazardaki aracılardan biridir?

Doğru! Yanlış!

17. Herhangi bir ürünün, hizmetin ya da fikrin bedeli ödenerek ve bedelin kim tarafından ödendiği anlaşılacak biçimde yapılan tanıtım faaliyetlerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. 2010 yılı verilerine göre; küresel reklam veren en büyük işletme aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Ülkelerin kültürlerindeki farklılıklardan dolayı ortaya çıkan uluslararası satış tutundurma sorunu aşağıdaki faktörlerin hangisiyle ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

20. Uluslararası reklam tasarımında uygulanacak temel yaklaşımın ilk adımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Küresel Pazarlama - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…