Google Adsense Kodu

2016-2017 – Dönem Sonu İşlemleri – Final Sınavı

2016-2017 – Dönem Sonu İşlemleri – Final Sınavı

1. Dönem sonunda yapılacak envanter kayıtları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

2. "Dönemsonunda işletmenin elinde A AŞ’nin hisse senetlerinin %6 lık kısmını temsil eden uzun vadeli yatırım amacı ile 110.000 TL bedelle alınmış hisse senetleri bulunmaktadır. Bağlı Menkul Kıymetler hesabına kaydedilmiş olan hisse senetlerinin dönemsonundaki borsa değeri 120.000 TL olmuştur." Bu durumda yapılacak yevmiye kaydında aşağıdaki hesaplardan hangisi alacaklandırılır?

Doğru! Yanlış!

3. Borç senetleri reeskonta tabi tutulduğunda yapılacak yevmiye kaydı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. "Devamlı envanter yönteminde stok değerleme yöntemlerinden 'İlk Giren İlk Çıkar' yöntemini uygulayan ( A ) işletmesinin bir yıllık X malı alım satım bilgileri aşağıdaki gibidir." Bu bilgilere göre dönem içinde satılan malın maliyeti kaç TL dir?

Doğru! Yanlış!

5. "Devamlı envanter yönteminde stok değerleme yöntemlerinden ilk Giren ilk Çıkar yöntemini uygulayan ( A ) işletmesinin bir yıllık X malı alım satım bilgileri yukarıdaki gibidir." Aşağıdaki bilgilere göre dönem sonunda stoklarda kaç birim X malı kalmıştır?

Doğru! Yanlış!

6. Dönemsonu itibarıyla hisse senetlerinin piyasa değerleri alış değerlerinin altına düşmüşse yapılacak kayıtta aşağıdaki hesaplardan hangisi alacaklandırılır?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi nakit akış tablosunda yatırım faaliyetlerinden kaynaklanan nakit akışları içinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

8. VUK’A göre aşağıdakilerden hangisi stoklar için bir maliyet bedeli unsuru değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Kasım 2015 tarihinde %70 faizli, 6 ay vadeli tahvil ihraç eden işletme dönem sonunda (31.12.2015) hesapladığı faiz tutarını aşağıdaki hesaplardan hangisinin alacağına kaydeder?

Doğru! Yanlış!

10. A İşletmesi 8 Eylül tarihinde 60.000 TL ye bir binek otomobil satın almıştır. Söz konusu otomobile %20 oranında normal amortisman uygulanacaktır. Bu durumda beşinci yılda ayrılacak amortisman payı kaç TL olacaktır?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdaki büyük defter kayıtlarına göre ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

12. "X işletmesinin 2015 yılı muhasebe kârı 55.000 TL, kanunen kabul edilmeyen gideri 20.000 TL, vergiden muaf geliri 8.000 TL dir." Bu bilgilere göre vergiye tabi kâr ( mali kâr) kaç TL dir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi kapsamlı gelir tablosunda yer alır?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi 7/B seçeneği hesaplarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Primli ihraç edilen tahvillerde nominal bedelin üzerinde belirlenmiş olan prim tutarı muhasebeleştirilirken aşağıdaki hesaplardan hangisi alacaklandırılır?

Doğru! Yanlış!

16. İşlemlerin sonuçlarının diğer olayların ve koşulların varlık, borç, gelir ve gider tanımlarına ve muhasebeleştirme kriterlerine sadık kalınarak raporlanması aşağıdaki ilkelerden hangisinin gereğidir?

Doğru! Yanlış!

17. İşletme A bankasından 20.000$ kredi sağlamıştır. Kredinin alındığı tarihteki kura göre dönemsonunda kurda artış olmuşsa yapılacak yevmiye kaydında aşağıdaki hesaplardan hangisi hoşlandırılır?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi genel amaçlı finansal tablolar arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

19. Bu yevmiye kaydı aşağıdaki işlemlerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

20. İştirak paylarının borsa veya piyasa değerlerinde sürekli veya önemli ölçüde meydana gelen değer düşüklükleri aşağıdaki hesaplardan hangisinde izlenmektedir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Dönem Sonu İşlemleri - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…