Google Adsense Kodu

2015-2016 – Birey ve Davranış – Üç Ders Sınavı

2015-2016 – Birey ve Davranış – Üç Ders Sınavı

1. İnsanların yüksek yerlere tırmanma gibi gereksinimleri bulunmamasına rağmen, zor koşullar altında yüksek doruklara tırmanma güdüleri, dağcılık aktiviteleri aşağıdaki kuramların hangisiyle açıklanır?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi farklı kişilik özelliklerinin boyutundan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi Erikson'un kuramındaki kişilik gelişimi dönemeçlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi çevreye uyumu sağlayan duygulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Bebekleri birbirinden farklı kılan davranış özelliklerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisinde piramidin en alt basamağında yer alır?

Doğru! Yanlış!

7. Bebeklerin dünyayı üç boyutlu ve nesneleri uzaklık yakınlık durumuna göre görmelerini sağlayan algıya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Bireyin içinde olduğu durumla ilgili hissedilenlerin tümünü açıklayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi Plutchik’in duygu çemberindeki farklı duyguların birleşerek oluşturdukları daha farklı ve geniş çaptaki duygulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi psikotik duygu bozukluklardan biridir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi şık görülen obsesyonlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Kişinin stres yaratan ve hoşlanmadığı bir arkadaşını başkalarına abartarak överek anlatması ve bu sayede benliğini koruması durumu aşağıdaki savunma mekanizmalarından hangisine örnektir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi stresin bilişsel belirtilerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

14. 1960’larda ABD ve Avrupa’da, uygulanmaya başlanan frontal lobu beynin geri kalanına bağlayan nöronların kesilmesi psikocerrahi yöntemine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Mesaj kaynağının uzmanlığı, çekiciliği ya da statüsü gibi çevresel ipuçlarından kaynaklanan tutum değişikliğine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Bir bireyin diğerine belirli bir biçimde davranması için emir verdiği sosyal etki biçimine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Ağır psikotik bozuklukları olan kişilerin, toplum içinde veya ev benzeri geçici bakım merkezlerinde tedavi edilme politikası aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Belirli sosyal grupların tüm üyeleri tarafından belirli özellikleri paylaştığı varsayılan bilişsel çerçeve aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Sistematik olarak cezayla eşleştirerek istenmeyen davranışı ortadan kaldırmayı hedefleyen davranışçı terapi tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Davranışın nedenini davranışı yapan kişinin kişiliği, arzu ya da ihtiyaçları ile açıklayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Birey ve Davranış - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…