Google Adsense Kodu

2014-2015 – Genel İşletme – Üç Ders Sınavı

2014-2015 – Genel İşletme – Üç Ders Sınavı

1. İşletmenin fonksiyonlarından biri olan halkla ilişkilerin faaliyet konusu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi girişimciliğin sağladığı faydalardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. İnsan ihtiyaçlarını giderecek, insanların sorunlarını çözecek, beklentilerini karşılayacak derecede fayda sağlamak için üretim faktörlerini kullanarak mal ve hizmet üreten çoğu kez kâr amacı güden ekonomik, teknik ve sosyal girişimlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Ulus-devlet otoritesinin zayıflaması, ülkelerarası sınırların gevşetilmesi ve uluslararası kuruluşların öneminin artması olarak sıralanabilecek küreselleşmenin etkileri aşağıdaki hangi genel çevre bileşenine aittir?

Doğru! Yanlış!

5. Nüfusu yaşlanmakta olan bir toplumdaki tüketim kalıplarının, yaş ortalaması daha düşük ve nüfusun çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu bir toplumdan farklılıklar göstermesi aşağıdaki çevrelerden hangisi altında incelenir?

Doğru! Yanlış!

6. İşletmelerin doğal çevre ile olan etkileşimlerini yönetmede, en iyi uygulamalara yönelik kuralları oluşturmada yol gösterici olan standart aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Prosedürel adalet ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

8. İş etiği konusundaki yaklaşımlar arasında, etik olan kararın ya da eylemin, onlardan etkilenen insanların haklarını en iyi koruyan karar olduğunu savunan yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Bir ihtiyacı teşhis ederek, iş fikrine dönüştüren ve gerekli riskleri üstlenerek ticari işletme kuran kişiye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi büyümenin işletmeye kazandırdığı yararlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin büyüme nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. İşletmenin ulaşmayı beklediği sonuçların rakamlarla ifade edildiği belgeye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Kontrol alanı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

14. Aracısızlaştırmanın tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi aracılara yönelik satış özendirme araçlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

16. İşletmenin amaçlarını gerçekleştirmek için yeni personel alımı, mevcut personelin eğitilmesi, vardiya sayısının artırılması ya da fazla mesai gibi seçeneklerin aşağıdaki durumlardan hangisinde uygulamaya sokulması tercih edilir?

Doğru! Yanlış!

17. Doğru sayıda ve nitelikte çalışanın, doğru zaman ve yerde yöneticiler tarafından biraraya getirilmesini sağlayan sürece ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. İş başı eğitimin tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. İşletmenin bankalara olan kredi borcunun toplamı aşağıdaki tablolardan hangisinde görünür?

Doğru! Yanlış!

20. Dönen varlıkların tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2014-2015 - Genel İşletme - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…