Google Adsense Kodu

Zihin Felsefesi – Çalışma Testi (1)

Zihin Felsefesi – Çalışma Testi (1)

1. Nörolojiden edinilen kimi bulgular ve psikopatolojik bozukluklar yönelimsel zihin halleri gibi gülün kırmızılığını görmek, buzun soğukluğunu hissetmek ve bunları sözel olarak ifade etmek gibi bazı nitel zihin hallerinin de her zaman bilinçli olmadığını göstermektedir. Aşağıdakilerden hangisi bu konudaki en önemli bulgu kaynağıdır?

Doğru! Yanlış!

2. Davranışçı olmakla itham edilen filozoflar aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Transactional analizde çocuk, yetişkin ve ebeveyn olmak üzere, üç içsel varlık kavramına inceleyen kişi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. "Yeşil duyumu" öznenin yeşil olarak gördüğü, nesnenin kendisinde uyandırdığı deneyimi tanımlar. Bunun dışında ne tür bir deneyin, tam olarak, bunun gibi bir deneyim olduğuna dair bir şey söylemez. Yukarda verilen örnek olay kendilik bilgisine ilişkin hangi kavrama vurgu yapmaktadır?

Doğru! Yanlış!

5. İçebakışla kişinin kendi öznel bilincine ilişkin bir bilgi edinemeyeceğini savunan filozof kimdir?

Doğru! Yanlış!

6. Individuals (Bireyler) isimli eserinde “kişinin kendisine bilinç durumları, deneyimler atfetmesinin zorunlu koşulu, kişinin, aynı durumları kendisinden başka bir kişiye atfederken de aynı şekilde davranmasıdır” Yukarıda bahsedilen eser kime aittir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi kartezyen zihin anlayışının, zihnin ve anlamın ne olduğuna ilişkin kavrayışı üzerine olan benzerlik argümanına eleştiri getiren düşünürdür?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi benzerlik argümanına getirilen eleştirilerden sonra, başka zihinler sorununa karşı üretilen çözümlerden en bilineni ve üzerinde en çok tartışılanıdır?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi Başka kişilerin davranışlarını, arzular, niyetler, duyular bağlamında açıklayabiliyorsak o zaman onların da kendimiz gibi birer zihne sahip olduğunu kabul etmeliyiz. görüşünü benimseyip, davranışçı çözüme alternatif bir çözüm önerisi olarak kullanılabilir?

Doğru! Yanlış!

10. Bir menekşe dokusunda olan şeyler her zaman o kişinin mavi dediği ideyi, bir kadife çiçeği kokusundaki şeyler de her zaman sarı dediği ideyi üreteceğine göre, o bu görüntüler nasıl olursa olsun şeyleri düzenli biçimde seçebilmek için bu görüntülerden yararlanabilecek, sanki zihnindeki, bu iki çiçekten alınmış görüntüler ve ideler başka kimselerin zihnindeki idelerle tam olarak aynıymış gibi, "mavi" ve "sarı" adlarının imlediği bu seçiklikleri anlayıp inceleyebilecektir. Yukarıda Locke'un benzerlik argümanına yönelttiği eleştiriden bir alıntı bulunmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi Locke'un bu alıntıda eleştirdiği benzerlik argümanı bileşenidir?

Doğru! Yanlış!

Zihin Felsefesi - Çalışma Testi

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…