Google Adsense Kodu

Yönetimde Güncel Yaklaşımlar – Çalışma Testi (3)

Yönetimde Güncel Yaklaşımlar – Çalışma Testi (3)

1. Aşağıdakilerden hangisi klasik yönetim yaklaşımlarının ortak özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Bir işletmeyi rakiplerine göre üstün kılan yeteneğe ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Kıyaslama sürecinin ilk aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Toplam kalite yönetiminin en temelinde yer alan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Dünya Ekonomik Kalkınma Komisyonu’nun, “gelecek kuşakların kendi ihtiyaçlarını karşılayabilme olanaklarından ödün vermeksizin bugünün ihtiyaçlarını karşılayabilecek kalkınma” şeklinde tanımladığı kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Kademeli, sürekli ve küçük iyileştirme faaliyetleri ile daha iyiye ulaşmak; standartları sürekli geliştirmek ve geliştirilen standardı her defasında aşmak anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Bir işletmenin yasal ve ekonomik zorunlulukları ile birlikte doğru işleri yapma ve toplum yararı gözeterek davranma niyetinin bütününü ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Bir işletmenin gelecekte hayal edilen durumu olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Skinner tarafından geliştirilen öğrenme modeli aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Çalışanların yaptıkları iş ile kurum stratejileri arasındaki bağlantıyı gösteren kavrama ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi yeniliğin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Bir ürünün tasarım veya işletim özelliklerinin, belirlenen standartları karşılama derecesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi dengeli ölçüm kartının finansal boyutunda kullanılan ölçütlerden varlıkların kullanımı içinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

14. Yeni bir üretim sürecinin geliştirilmesi veya var olan bir üretim sürecinin farklı şekilde tasarlanması olarak tanımlanan yenilik türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi sanal organizasyonların temel özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. _______________, daha yüksek kurumsal performansa ulaşabilmek amacıyla, “en iyi iş süreçlerinin arandığı ve işletmeye kazandırıldığı” bir yönetim uygulamasıdır. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin ikincil paydaşlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

18. Gerçekte mevcut olmayıp insan zihninde tasarlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Bui ve Baroch'a göre aşağıdakilerden hangisi ekiplerde öğrenmenin sağlanabilmesi için gerekli olan temel önkoşullardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi şebeke organizasyonların güçlü yönlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Yönetimde Güncel Yaklaşımlar - Çalışma Testi (3)
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…